Ексклюзиви
понеділок, 14 липня 2008 16:19

Археологи знайшли античну дошку із сексуальними прокльонами

Під час проведення археологічних робіт на Кіпрі вчені виявили античну свинцеву дошку з написом, автор якого бажає своєму адресату болю при заняттях сексом.

Табличка знайдена на місці розкопок античного поселення Аматус (Amathus), яке розташоване на південному узбережжі острова Кіпр. Давньогрецькою мовою на табличці написано: "Нехай твій пеніс болить, коли ти займаєшся коханням", - повідомляє П"єр Обер (Pіerre Aubert) з Афінського археологічного інституту.

Свинцева пластинка була виявлена в купі сміття в занедбаній водній цистерні. Крім тексту на ній зображений чоловік, що тримає в руках предмет, який нагадує пісковий годинник.

За припущенням археологів напис зроблений, ймовірно, у сьомому сторіччі до н.е. Знахідка, пов"язана зі стародавніми прокльонами та побажаннями, сама по собі не є надзвичайною подією, розповідає пан Обер. Однак, дотепер знайдені гравюри такого роду здебільшого належать до більш пізніх часів. Найчастіше вони зроблені у другому й третьому століттях до нашої ери, повідомляє Правда.Ru

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли античну дошку із сексуальними прокльонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути