пʼятниця, 11 лютого 2011 15:07

Японці створили найефективнішу домашню електростанцію (ФОТО)

Один з найбільших виробників побутової техніки і електронних товарів у світі японська корпорація Panasonic представила Ene-Farm - електрогенератор на паливних "клітинах", придатний для використання в домашніх умовах. Ця "побутова електростанція" розроблена спільно з енергетичною корпорацією Tokyo Gas. Порівняно з аналогічними системами на ринку, Ene-Farm має найвищий у світі коефіцієнт перетворення енергії - 40%.

Ene-Farm виробляє електроенергію за допомогою хімічної реакції між молекулами кисню і водню. Тепло, що отримується в результаті цього процесу, використовується для опалення будинку та забезпечення гарячого водопостачання. Паливний генератор має вихідну потужністю від 250 до 750 Вт. Для його установки потрібно лише два квадратних метри.

Така система виробляє екологічно чисту енергію. Електрика виробляється в одному місці, за рахунок чого відбувається економія в її передачі. Крім того, все тепло, вироблене Ene-Farm, використовується без відходів та викидів, йдеться в прес-релізі Panasonic.

Panasonic стверджує, що нова Ene-Farm допоможе середній японській родині скоротити рахунок за електрику з 725 до 600 доларів на рік. "Домашню електростанцію" почне продавати Tokyo Gas в квітні 2011 року за ціною від 14 до 17 тисяч доларів. Це на 30% дешевше, ніж всі існуючі паливні системи.

За матеріалами: Вести

Зараз ви читаєте новину «Японці створили найефективнішу домашню електростанцію (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути