Ексклюзиви
середа, 02 лютого 2011 14:29

Учені вперше дослідили ікру японського вугра (ФОТО)

Групі японських іхтіологів на чолі з Кацумі Цукамото з Інституту атмосферних і океанічних досліджень при Токійському університеті вдалося добути 31 ікринку японського вугра Anguilla japonica в районі Західно-Маріанського хребта біля острова Гуам.

Знахідка японських вчених дала змогу дослідити особливості нересту цих риб у природному середовищі. Отримані знання допоможуть краще організувати розведення вугрів, м'ясо яких високо цінують у харчовій промисловості, без шкоди для їх збереження.

Під час роботи, результати якої опубліковані 1 лютого в журналі Nature Communications, виявлено деякі нюанси нересту вугрів. Зокрема, встановлено, що лептоцефали, тобто вугроподібні личинки, вилуплюються на невеликих глибинах - 150-200 м.

Фахівці сподіваються, що їх дослідження допоможе державниму Агентству з вивчення рибальства налагодити розведення вугрів з ікринок. Минулого року відомство вживало деякі спроби в цьому напрямку, однак його технологія поки не годиться для комерційного використання.

Досі цей вид риб розводили з мальків або дуже молодих особин. Але з 70-х років поголів'я вугрів помітно скоротилося через активний промисел і кліматичні зміни.

За матеріалами: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Учені вперше дослідили ікру японського вугра (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути