середа, 01 лютого 2012 19:06

Аномальне цвітіння азалій серед зими спровокував теплий грудень
17

Фото: Фото: Тарас Подолян

У Київському ботанічному саду імені Гришка на три тижні раніше строку зацвіли кущі азалії. Розпустилися 20 із 70 сортів. Науковці пов'язують це із аномально теплою першою частиною зими.

"Ми хвилюємося, що квіти можуть замерзнути через похолодання, тому в наших теплицях кочегари чергують навіть уночі, щоб підтримувати температуру", — сказала екскурсовод Київського ботанічного саду ім Гришка Анна Вергун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азалія індійська може цвісти з грудня до квітня

Азалії вважають отруйною рослиною, мед, зібраний із цих квітів може спровокувати параліч. Хоча квіти не пахнуть, вони виділяють певну речовину, яка у великій кількості може стати причиною головного болю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азалії продають за тисячу гривень

"Кажуть, що квіти азалії можуть покращити зір. Потрібно щодня дивитися на них по півгодини, краще обирати ніжно-рожеві кольори. Я думаю, що це пов'язано із тим, що в квітах багато відтінків. Якщо на них довго дивитися, очі тренуються відрізняти напівтони. Не останню роль грає радість, яку отримуєш від споглядання цієї краси", — говорить Анна Вергун.

Зараз ви читаєте новину «Аномальне цвітіння азалій серед зими спровокував теплий грудень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути