четвер, 12 травня 2011 15:38

Американські вчені довели існування кохання до гробу

Американські вчені довели існування кохання до гробу

Артур Ерон з американського Університету Стоні-Брук і група його колег виявили схожі неврологічні реакції у людей, які тільки вступили в романтичні відносини, і у тих, які стверджують, що їх пристрасть з роками не згасла.

Спочатку дослідники перевірили перших, тільки-но закоханих. Коли учасники експерименту бачили фотографію коханої людини, реєструвалася реакція в області мозку, яка обробляє нейромедіатор дофамін. Та ж область відповідає за сприйняття їжі та алкоголю, а також стимулювання бажань і прагнень. При спостеріганні схожих людей вона залишалася без змін.

Після цього були обстежені 17 осіб, які, довгий час перебуваючи у шлюбі (10-29 років), стверджували, що відчувають себе так, немов романтичні відносини тільки починаються.

Вчені розробили для них семибальну шкалою інтенсивності любовного почуття, і всі піддослідні набрали не менше п'яти балів. Потім учасники експерименту пройшли вже описану процедуру. І знову при показі фотографій улюблених реєструвалася та ж сама активність у зазначеній зоні.

Між двома групами були і відмінності. У перших у мозку реагували області, пов'язані з нав'язливими станами та нервовою напруженістю, в той час як у учасників, залучених в довгострокові відносини, реєструвалася діяльність у регіонах, що відповідають за парний зв'язок і прихильність.

Нагадаємо, нещодавно канадські вчені нещодавно знайшли головну причину розлучень, якою виявилася нудьга.

Зараз ви читаєте новину «Американські вчені довели існування кохання до гробу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути