середа, 11 травня 2011 16:43

Канадський учений знайшов головну причину розлучень

Канадський учений знайшов головну причину розлучень

Професор Беверлі Фер з канадського Університету у Вінніпезі знайшов головну причину розлучень. Це нудьга.

У дослідженні, проведеному під керівництвом Фера, взяли участь 88 пар. Серед них були і такі, чий стаж спільного життя складає більше 30 років.

Розповіді піддослідних про взаємовідносини та проблеми в шлюбі так чи інакше були пов'язані з явищем, яке вчені назвали "сімейною нудьгою". Причому з'ясувалося, що способів нудьгувати "винайдено" цілих 70.

Крім того, виявилося, що жінки набагато частіше чоловіків нудьгують у шлюбі. Саме тому жінки частіше за чоловіків стають ініціаторами розлучень. І може бути, що саме нудьга штовхає людей на позашлюбні зв'язки.

Відзначимо, що рік тому журналістка і письменниця Аннелі Руфус спробувала скласти список того, що призводить до розлучення.

На її думку, на міцність взаємовідносин впливають десятки чинників, починаючи з віку і національності партнерів і закінчуючи рівнем тестостерону у чоловіка.

Нагадаємо, міністр юстиції Олександр Лавринович повідомив, що впродовж 2010 року в Україні було зареєстровано рекордно низьку кількість розлучень. За словами Лавриновича, в цілому в минулому році 126 тисяч пар розірвало шлюб, що майже на 14% менше, ніж в 2009 році, і майже на 25% менше, ніж у 2008 році.

Зараз ви читаєте новину «Канадський учений знайшов головну причину розлучень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути