пʼятниця, 05 серпня 2011 17:52

Американка вийшла заміж у 127-річному платті

Мешканка Сент-Луїса Еллісон Шелліто вийшла заміж у сукні, яку було зшито 1884 року й належала її прапрабабусі з боку батька.

У цьому вбранні виходили заміж її прабабуся, тітка й мати.

За словами 23-річної американки, вона з дитинства мріяла приміряти цю сукню: "Я завжди знала, яке плаття я хочу одягнути до вівтаря".

Еллісон сказала, що шлюби її родичок (прабабусі мами і тітки), які вийшли заміж у сукні її прапрабабусі, склалися вдало, а отже вбрання і їй повинно забезпечити щасливе сімейне життя.

Уперше плаття одягнула Неллі Кемпбелл, що вийшла заміж в Айові за Ай Джея Шелітто 30 грудня 1884. Весілля закоханих відбулося вдома в Неллі в присутності всього 12 гостей.

Після цього весілля плаття довго залишалось у шафі. Вдруге його одягнула Джин Донумен, обраниця правнука Неллі Кемпбелл, Джона, 26 грудня 1941 року. Хочеться зазначити, що Джин, яка була для Еллісон прабабусею, дожила до заміжжя своєї правнучки й була присутня на весільному торжестві. Вона померла у віці 91 року через кілька тижнів після весілля Еллісон.

12 липня 1975 в шовковій сукні під вінець вирушила тітка Еллісон, Барбара. Мати Еллісон, Мімі, вийшла заміж 5 червня 1982 року. З тих пір сукня прапрабабусі чекала свого нового "виходу в світ". Весілля молодшої з Шелліто відбулось у студентському кампусі в червні 2011 року.

127-річне плаття, зшите з шовку кольору екрю та парчі, знаходиться в хорошому стані. Молода американка висловила надію на те, що їй вдасться зберегти вбрання ще на довгі роки.

Зараз ви читаєте новину «Американка вийшла заміж у 127-річному платті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути