понеділок, 09 грудня 2019 09:55

Американець з'їв банан за 120 тисяч доларів

Американець з'їв банан за 120 тисяч доларів
Американець з'їв банан за 120 тисяч доларів. Фото: ua.korrespondent.net

На міжнародному художньому ярмарку Art Basel Miami продали французькому колекціонеру банан, який приклеєним скотчем до стіни. Автор інсталяції італійський митець Мауріціо Каттелан. Вартість такого арт-об'єкта становить 120 тисяч доларів, йдеться на сайті hromadske.ua.

Під час відвідування Art Basel нью-йоркський художник Девід Датуна підійшов до "Комедіанта", зняв банан зі стіни, з'їв половину, а решту показав відвідувачам. Відео інциденту Датуна виклав в Instagram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дякую за доставку!" - жінка дивує кур'єрів сюрпризами

"Голодний артист" - мій мистецький перформанс. Обожнюю роботи Мауріціо Кателана і справді люблю цю інсталяцію. Вона дуже смачна", - написав Датуна в пості.

Інсталяція "Комедіант" складається з банана, який Кателан приклеїв до стіни сірим скотчем. Італійський митець, відомий своїми сатиричними роботами, зробив кілька копій "Комедіанта", одна з яких виставлялася в маямському музеї. Три зразки інсталяції оцінили в суму від 120 до 150 тисяч доларів.

На сміттєзвалищі в канадській провінції Манітоба дикий ведмідь влаштував собі "диванний" відпочинок. Наївшись досхочу знайденою в купах сміття поживою, хижак зручно вмостився на викинутій кимось канапі й безтурботно релаксував, доки не помітив, що його засікли.

Зараз ви читаєте новину «Американець з'їв банан за 120 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути