неділя, 22 липня 2018 01:34

Алхімік, принц і "леді бабуся": люди, які лишили після себе багато запитань
12

В історія людей є багато містичних випадків, коли людина залишає після себе більше питань, ніж відповідей.

Інтернет видання AdMe.ru поділилося історіями 5 осіб, історія яких досі не розгадана

Едвард Лідскалнін

Архітектор-самоучка Едвард Лідскалнін з Латвії, побудував в США Кораловий замок, популярне туристичне місце. Це комплекс скульптур з вапняку вагою до 30 тонн. Сусіди стверджують, що він будував його самостійно, без тягачів та навантажувачів. Випилював і привозив до місця будівництва камені.

Лишається незрозумілим, як це виходило у чоловіка зростом 152 см і вагою 45 кг. Коли на сусідній ділянці почалося будівництво вілли, він просто взяв і перевіз свій замок в інше місце. Чоловік якось обмовився, що розгадав секрет будівництва єгипетських пірамід. Але так ні з ким й не поділився.

Автор: instagram.com/prismofthreads
  Кораловий замок Эдварда Лідскалніна
Кораловий замок Эдварда Лідскалніна
Автор: instagram.com/prismofthreads
  Кораловий замок Эдварда Лідскалніна
Кораловий замок Эдварда Лідскалніна

Чарльз Хетфілд

Хімік-бізнесмен Чарльз Хетфілд винайшов суміш із 23 хімічних елементів, яка повинна була викликати дощ. Чоловік став популярним серед американських фермерів. Посуха - часте явище в Америці, завжди загрожувала банкрутством.

Автор: AKG Imagesv / East News
  Американські фермери врожай яких часто страждав від засухи
Американські фермери врожай яких часто страждав від засухи

У 1904 році Хетфілд і його компаньйон побудували вежу для розпилення хімічної суміші. Невдовзі хімік заробив 1 тис. дол. Після цього він уклав договір з міською радою Сан-Дієго і виставив цінник - 1 тис. дол. за дюйм опадів. Дощ пішов такої сили, що зруйнував кілька гребель і приніс місту збитки. Міська рада відмовилася йому платити, почалася судова тяганина. Суд вирішив - дощ був актом божої волі, тому ніхто нікому нічого не платитиме.

Склад суміші Хетфілд тримав в секреті до смерті.

Автор: Polaris Images / East Newes
  Паводок в штаті
Паводок в штаті

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продемонстрували фото загадкового явища на Марсі

Лорі Еріка Рафф

Лорі Еріка Кеннеді вийшла заміж за Блейка Раффа і взяла прізвище чоловіка. Весілля вони провели без родичів і переїхали жити. Жінка не любила розповідати про своє минуле й за словами спільних друзів, інколи поводилась дивно. Після лікування від безпліддя у пари народилася дівчинка. Лорі зазнала післяпологової депресії і згодом чоловік подав на розлучення. Після кількох спроб відновити з ним стосунки жінка вкоротила собі віку на 42 році життя.

Автор: Lori Erica Kennedy / Lori Ruff - Identified / Facebook
  Сімейне фото Бекі і чоловіка Блейка Раффа
Сімейне фото Бекі і чоловіка Блейка Раффа

Розбираючи документи після смерті колишньої, чоловік знайшов її сейф. В середині були документи, які вказували, що Лорі змінила ім'я. Раніше її звали Беккі С'ю Тернер. В цьому ж сейфі лежали вирізки з газет про те, що Беккі С'ю Тернер загинула у 2-річномі віці в пожежі.

Через 6 років після загибелі Лорі були знайдені її ймовірні батьки. Вони розповіли, що насправді її звали Кімберлі Маклін. В17 років вона втекла з дому через проблеми з новим вітчимом. Що вона робила після втечі до заміжжя - лишається таємницею.

Автор: Lori Erica Kennedy / Lori Ruff - Identified / Facebook
  Водійські права Бекі С'ю Тернер
Водійські права Бекі С'ю Тернер

Каспар Хаузер

26 травня 1828 року на одній з вулиць Нюрнберга помітили дивного підлітка. Він не міг пояснити, хто він. Лише повторював, що хоче стати кавалеристом, як його батько. В поліції він написав своє ім'я - Каспар Хаузер. Більше нічого не повідомив. При собі підліток мав конверт із 2-ма записками.

Одна була від опікуна. Він писав, що Хаузер потрапив до нього на виховання від невідомої жінки в 1812 році. З тих пір перебував у підземному приміщенні й не зробив за своє життя і кроку з дому. Сам хлопець мріє стати кавалеристом. А в разі його профнепридатності "випустити йому нутрощі". Другу написала жінка, яка заявляла, що вона матір хлопця. Вона просила опікуна виховувати хлопця до 17 років, бо сама вона бідна дівчина, а батько дитини - мертвий. Після досягнення повноліття, відправити в 6-й полк легкої кавалерії, де служив його батько.

Автор: AKG Imagesv / East News
  Портрет Каспара Хаузера
Портрет Каспара Хаузера

Спочатку Хаузер не їв нічого, крім чорного хліба і води, усіх тварин називав конячками (можливо, це була його єдина іграшка), а людей - хлопчиками. Але підліток швидко вчиться нових мов і навичок.

У 1833 році його вбив невідомий ножовим пораненням у серце. Убивця лишив разом із тілом записку, яку можна було прочитати тільки за допомогою дзеркала. У листі вбивця повідомив, що живе на баварському кордоні і звуть його М.Л.О. Злочинця не знайшли. Є прибічники теорії, що Каспар спадкоємець баденського престолу, який за офіційною версією помер в дитинстві. Але експертиза ДНК цього не підтверджує.

Хто був опікуном хлопчика, а також за що його вбили - невідомо. Деякі історики вважають, що всі 3 листи насправді були написані Каспаром.

Автор: Commons Wikimedia
  Записка, яку залишив убивця Каспара.
Записка, яку залишив убивця Каспара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таємничий напис виявили в замку короля Артура

Леді Бабуся

Цю жінку багаторазово помічали на фотографіях, зроблених у день вбивства 35-го президента США Джона Кеннеді. На знімках видно, що загадкова дама теж знімала те, що відбувається на свою камеру. Коли поліцейські попросили надати всі фотографії зроблені в той день, згадана жінка так і не з'явилася.

Кадри, які вона зафільмувала, могли би прояснити вбивство президента. Її оголосили у розшук. Журналісти назвали незнайомку Леді бабусею. Хустка на її голові зав'язана так, як її носять жінки похилого віку в Росії.

Автор: instagram.com/caitlynconpod/
  На думку слідства, кадри, зняті цією дамою, могли внести більше ясності в розслідування, тому вона була оголошена в розшук.
На думку слідства, кадри, зняті цією дамою, могли внести більше ясності в розслідування, тому вона була оголошена в розшук.

Через 7 років в поліцію звернулася екс танцівниця стрип-клубу Беверлі Олівер, яка заявила, що вона Леді бабуся. Жінка зізналася, що на той момент була 17-річною і дружила з Джеком Рубі, який застрелив Лі Харві Освальда - ймовірного вбивцю президента.

Дослідники сумніваються у правдивості її слів. По-перше, Леді Бабуся виглядає старше 17 років. По-друге, Олівер так і не змогла надати слідству знімки.

Автор: Everett Collection / East News
  Лі Харві Освальд (зліва) - ймовірний вбивця Кеннеді. Джек Рубі (праворуч), який застрелив Освальда
Лі Харві Освальд (зліва) - ймовірний вбивця Кеннеді. Джек Рубі (праворуч), який застрелив Освальда
Археологи знайшли рідкісну фібулу та фрагменти невідомого металу під час розкопок поховань І-ІІ ст н. е. Пам'ятки пізньої зарубинецької групи науковці досліджують у селі Івківці Чигиринського району Черкаської області.
Зараз ви читаєте новину «Алхімік, принц і "леді бабуся": люди, які лишили після себе багато запитань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути