неділя, 30 травня 2010 13:06

Якісна вода позбавила б українців 10% усіх хвороб

Якісна вода позбавила б українців 10% усіх хвороб

Українці могли б позбутися десятої частини своїх хвороб, якщо б вживали якісну воду. Таку думку Gazeta.ua висловила керівник Українського державного центру стандартизації та контролю якості природних лікувальних засобів Олена Нікіпелова.

"Непідготовлена вода часто буває неякісною. Прямою кореляції між хворобами і водопровідною водою немає, але є опосередкована. Питна вода повинна бути очищена від важких металів, органічних речовин, нітратів і нітритів. Домішки можуть спричинювати хвороби шлунку, нирок", - сказала Нікіпелова. Вона повідомила, що мінералізація води має складати не менше 1 гр. на літр.

"Щоб очистити воду з крану, раджу поставити звичайний фільтр, який не буде зменшувати її мінералізації, не позбавлятиме корисних речовин. Доведено, що у тих містах, де у питній воді мало кальцію і магнію, виникає більше захворювань серцево-судинної системи, атеросклерозу", - відмітила керівник Українського державного центру.

У свою чергу кандидат хімічних наук Юрій Большак заявив, що за даними академії наук України, якщо людина чоловічої статі з дня народження до середнього віку п'є виключно воду з водопроводу, ймовірність її захворювання на рак сечового міхура підвищується до 50%.

"Раніше людство не мало методів аналізу води на небезпечні речовини. А коли ці методи розробити, люди жахнулися. У водопровідній воді виявили канцерогени навіть диоксинового класу у мікроскопічній кількості. Канцерогени утворюються у воді на водогінних станціях при взаємодії кислот і хлору. Така вода має віддалені наслідки для здоров'я. Отрута накопичується в організмі не розкладаючись або розкладаючись не до кінця. Такі продукти напіврозпаду ще більш небезпечні", - повідомив хімік. Науковець рекомендує пити бутильовану воду або воду з бюветів.

"Бювети - практично та ж бутильована вода. Шкода, що їх так мало відкривають. Вода з бювету іноді має запах сірководню - тухлих яєць. Він вивітрюється буквально за півгодини. Окрім того, там є трішечки заліза. Воно осідає на стінках балончика, якщо їм довго користуватися. Але така вода все одно у 100 разів краща, ніж водопровідна", - наголосив Большак.

Зараз ви читаєте новину «Якісна вода позбавила б українців 10% усіх хвороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути