Ексклюзиви
середа, 02 квітня 2008 11:52

Як виховати найрозумнішу дитину

Розумовий розвиток дитини багато в чому залежить від здібностей батьків або вихователя. Так, при правильному підході можна домогтися того, що ваша дитина стане найрозумнішою у класі, і буде проявляти свої розумові здібності на високому рівні.

Вчені стверджують, що в житті дитини велике значення відіграє її емоційний і розумовий розвиток. Спеціалісти із дитячої лікарні Люсіль-Пакард (Lucіle-Packard Chіldren"s Hospіtal) запропонували список рекомендацій, які допоможуть вашій дитині стати найрозумнішою. Для того, щоб дитина не відстала у розумовому розвитку, необхідно із самого дитинства приділяти особливу увагу розмовам з нею на "дорослі" теми, досить складні для розуміння в дитячому віці. Позитивним прийомом буде привернення уваги дитини під час розмов з дорослими про політику, світові питання та поточні події в країні та суспільстві. Важливим фактором прискореного розвитку дитини є залучення її до дискусій на різні теми. Важливо навчити її відстоювати свої ідеї й, насамперед, формувати власне бачення проблеми, відзначають фахівці. Потрібно будь-яким чином заохочувати дитину за успіхи у формуванні власної думки, за нові ідеї та ініціативу.

Запорукою високого рівня розумового розвитку дитини є її вміння з дитинства вчитися на своїх помилках. Вироблення вміння робити правильні висновки й робити добре сплановані вчинки є дуже важливим моментом для розвитку у дитини розумових здібностей. Також фахівці відзначають, що якщо людина із самого дитинства вчиться планувати своє майбутнє й робити обмірковані вчинки, то успіх у житті їй забезпечений, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Як виховати найрозумнішу дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути