Куплені апельсини іноді виявляються сухими або кислими.
Але є прості правила, які допоможуть обрати найсмачніші та найсолодші плоди.
Gazeta.ua розповість, як не помилитися з вибором апельсинів.
В першу чергу звертайте увагу на розмір та форму.
Великий розмір фруктів не є ознакою соковитості.
Зазвичай великі плоди мають товсту шкірку, а сама м'якуш займає набагато менше місця. Та найгірше те, що великі апельсини з такою ж великою ймовірністю можуть опинитися волокнистими, сухими і зовсім несмачними.
Тому справжні експерти обирають не великі, і не маленькі апельсини. які можуть виявитися кислими. Обирайте середнього розміру. Саме вони міститимуть ідеальний баланс смаку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати найсолодші мандарини: шість секретів
Якщо зазвичай ви шукаєте ідеально круглі апельсини, значить, припускаєтеся ще однієї помилки. Насправді найкращим варіантом буде обрати плоди, що мають випуклість на місці, де раніше була квітка. Саме такі апельсини смакуватимуть найкраще.
Якщо ви випадково все ж придбали кислі апельсини, лишати їх "відлежатися" не варто - вони солодшими з часом вже, на жаль, не стануть.
В сезон цитрусових фруктів вони найсмачніші і найсоковитіші. Але іноді трапляються в'ялі чи кислі фрукти. Йдеться про апельсини. Тоді як насправді обрати солодкий і соковитий фрукт.
Щоб не помилитися з вибором апельсинів, достатньо знати кілька простих правил.
Коментарі