Не завжди вдається вибрати солодкі та соковиті мандарини. Мандарини - символ зимових свят і улюблений фрукт багатьох. Щоб не помилитися у виборі, важливо знати кілька простих секретів, які допоможуть знайти ідеальні плоди, щоб ними потішити себе і близьких.
Як обрати солодкі мандарини
Солодкі та стиглі мандарини завжди мають яскравий помаранчевий колір, пише beszamel.
Жовті, зеленкуваті або блідо-помаранчеві плоди, як правило, ще не дозріли. Їхній смак буде терпким та неприємним.
Зверніть увагу на текстуру шкірки. Соковиті мандарини мають м'яку, трохи пухку шкірку, яка легко відділяється від м'якоті. Якщо шкірка занадто щільна та тонка, це ознака сухих і кислих плодів.
Подивіться на місце, де мандарин був з'єднаний з гілкою. У свіжих солодких мандаринів пляма має білий або м'який вигляд. Коричневі та тверді сліди свідчать про те, що фрукт зберігали дуже довго, тому він може бути гірким або сухим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які фрукти не варто їсти восени та взимку: чіткий перелік
Стиглі мандарини завжди мають виражений цитрусовий аромат. Плоди, що втратили свіжість, майже не пахнуть. Це одна з головних ознак їхнього смаку та якості.
Найсолодші мандарини зазвичай маленькі й важкі. Вони наповнені соком і мають відмінний смак. Великі та світлі плоди можуть бути сухими й містити багато кісточок.
В сезон цитрусових фруктів вони найсмачніші і найсоковитіші. Але іноді трапляються в'ялі чи кислі фрукти. Йдеться про апельсини. Тоді як насправді обрати солодкий і соковитий фрукт.
Щоб не помилитися з вибором апельсинів, достатньо знати кілька простих правил.
Коментарі