Ексклюзиви
неділя, 16 грудня 2012 04:00

Як доглядати за автомобілем взимку

Як доглядати за автомобілем взимку
ФОТО: autoexpert.in.ua

З приходом зимових снігопадів українські дорожні служби посипають дороги сіллю і піском. Ці речовини не тільки допомагають водіям уникнути заметів, але і катастрофічно псують кузов і колеса автомобілів.

Є кілька способів, як можна захистити своє авто від солі на дорогах.

Обробляйте колеса

Так як колеса автомобіля тісно стикаються з дорогою, то під вплив потрапляють шини і диски. Дуже багато автовласників користуються дисками з алюмінієвих сплавів. Захистити такі колеса може спеціальний пінний очищувач або захисні препарати для покриття коліс. Такий засіб можна купити від 55 гривень.

Мийте автомобіль

Так як багато снігу разом з сіллю потрапляє під крила, пороги і колісні арки, то слід не рідше ніж раз на тиждень мити свій автомобіль. Після миття бажано покрити автомобіль спеціальною захисною поліроллю, в результаті чого, щоправда на короткий термін, кузов машини буде захищений від впливу хімії та солі.

Оглядайте днище

Хоча б раз на місяць заганяйте своє авто на естакаду і оглядайте дно автомобіля. Якщо корозія вже з'явилася, то її бажано видалити, наскільки це можливо і провести антикорозійну обробку, яка виконується різними мастиками. Вони можуть бути різних кольорів і навіть не повністю висихають. Це дозволяє антикорозійному складу залишатися більш еластичним, навіть при низьких температурах. Але перед обробкою потрібно добре вимити днище автомобіля і просушити його, так як обробка не може виконуватися в сирому автомобілі. Сушка антикорозійних складів може бути різною і іноді доходить до 48 годин. Тому в перші дні після обробки необхідно дотримуватися більш спокійного режиму експлуатації автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «Як доглядати за автомобілем взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути