понеділок, 28 листопада 2011 14:59

Яхту на гусеничному ходу продають за 220 тисяч євро
7

Фото: Фото: Eric Sander, Iguana Yachts

Для нової амфібії під назвою Iguana 29, яка розвиває у воді 35 вузлів (65 км / год), не потрібен причал - яхта сама їде по землі на висувних гусеницях зі швидкістю 8 км / год.

"Ігуана-29" - це дітище бізнесмена Антуана Брюжіду (Antoine Brugidou), його тезки дизайнера Антуана Фрітша (Antoine Fritsch), архітектора Тангі ле Біана (Tanguy Le Bihan), а також команди інженерів, здебільшого автомобільних. Компанія Iguana Yachts, заснована в 2008-му і в грудні 2011 року виводить на світовий ринок свій перший комерційний продукт: яхту-амфібію за ціною 220 тисяч євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У швейцарських озерах плавають автомобілі-амфібії

Довжина судна, що бере на борт 10 людей, - 8,6 м, ширина - 2,5 м, осадка - 0,45 м, вага - 2 тонни. У морі "Ігуана" використовує 300-сильний ДВС, а на землі допоміжний двигун потужністю 40 к.с.

Крім того, як повідомляє Gizmag, можлива гібридна версія яхти, яка здатна рухатись тільки на електротязі, - це стане в нагоді для подорожей по заповідних місцях з жорсткими екологічними вимогами.

До речі, компанія стверджує, що спеціальні м'які гусениці машини розроблені таким чином, щоб чинити на грунт не більший тиск, ніж пішохід.


Зараз ви читаєте новину «Яхту на гусеничному ходу продають за 220 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути