Не обов'язково на Великдень фарбувати яйця промисловими барвниками. Вони часто фарбують не тільки шкарлупу, а й білок. Можна використати натуральні барвники. Про це розповідає сайт"24".
Підготовка до фарбування яєць:
– аби яйця не тріснули під час варіння – дістаньте їх з холодильна за півгодини до варіння; або протримайте їх у холодній воді протягом 15 хвилин;
– перед самим фарбуванням треба добре вимити яйця з милом; для цього варто використати стару зубну щітку;
– після пофарбування натріть кожну з крашанок серветкою просоченою рослинною олією; це надасть глянцевого блиску;
– можна обмотувати яйце рисовими зернятами, стрічками або нитками і тоді опускати у барвник; так крашанки будуть з візерунками.
Універсальна порада: спочатку зваріть яйця, а потім їх, ще гарячими, покладіть у теплий відвар натуральних барвників. Так фарбовування буде рівномірним.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 ідей як прикрасити великодні яйця
За традиціями українці фарбують яйця у Чистий четвер. Окрім фарбування і розпису, пропонуємо 8 способів фарширування яєць з скумбрією, авокадо, грибами тощо.
Коментарі