неділя, 25 квітня 2010 15:40

5 порад, щоб залишатися красивою якомога довше

5 порад, щоб залишатися красивою якомога довше

Лікарі радять, що зберегти красу жінка може за умови, коли дбає про себе з дитинства. Про це каже Олена Годлевська, головний лікар Центру естетичної і відновлювальної медицини "Віртус" лікувально-оздоровчого СПА-готелю Grand Marine у Одесі.

В інтерв"ю кореспондентові Gazeta.ua вона дала такі поради для прекрасної статі.

1. Киньте палити

Паління - основний ворог краси. Після кожної сигарети шкіра перебуває у шоці, їй не вистачає кисню. Так триває 12 хвилин. Не допоможуть ніякі креми і засоби. У жінок, що палять ефект від косметичної операції скорочується удвічі. Реабілітація після втручання проходить важче.

2. Ходіть пішки

Не обов"язково виснажувати себе тривали заняттями у спортзалі чи ранковими пробіжками. Варто щодня робити 15-хвилинну ранкову гімнастику. А на вихідні корисно влаштовувати тривали прогулянки - на 3 і більше кілометрів. Найбільш корисний вид спорту для жінок - плавання, особливо у басейні з мінеральною водою.

3. Пийте багато води

Зневоднена шкіра втрачає свою пружність. Особливо страждають ті жінки, що знаходяться у офісах з кондиціонерами. Шкіру потрібно зволожувати як ззовні - за допомогою спреїв, лосьйонів, так і зсередини. За день варто випивати до 2 літрів води. Звичайно, ця порада не стосується тих, у кого є проблеми з нирками.

4. Не зловживайте засмагою

Сонце корисне лише вранці і ввечері. Постійне зловживання засмагою призводить до фотостаріння шкіри. Якщо збираєтесь на курорт, використовуйте захисні креми.

5. Відвідуйте гінеколога і косметолога

Багато проблем шкіри викликано гормональними порушеннями, які можна вирішити лише разом з гінекологом чи ендокринологом. Починаючи з 35 років потрібно регулярно відвідувати косметолога. Це повинен бути фахівець з медичною освітою. Він визначить ваш тип шкіри, допоможе підібрати засоби догляди. Навіть більш молодим людям, у яких є проблеми зі шкірою - ранні зморшки, вугрі, потрібно звертатися до косметолога.

Зараз ви читаєте новину «5 порад, щоб залишатися красивою якомога довше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути