понеділок, 05 квітня 2010 12:00

Куріння – ворог краси N1

Куріння – ворог краси N1

Українські жінки нехтують своїм здоров"ям та красою, вважає Олена Годлевська, головний лікар Центру естетичної і відновлювальної медицини "Віртус" лікувально-оздоровчого СПА-готелю Grand Marine у Одесі.

"До нас звертаються 40-45 жінки з віковими змінами м"яких тканин обличчя. Різкі зміни у зовнішності відбуваються в період клімаксу, коли знижується кількості жіночих гормонів. Вони стимулюють вироблення колагену і еластину, що підтримують тонус шкіри. Нестача цих речовин призводить до гравітації – опущенню м"яких тканин обличчя, посилюються носогубні складки, довкола вік збирається шкіра, накопичується надлишок шкіри над повіками", - розповіла лікарка в інтерв"ю кореспондентові Gazeta.ua.

Опускаються не лише тканини обличчя, а й внутрішні органи. "Це часто призводить до нетримання сечі під час сміху, підйомі по сходах. Жінки цього соромляться, але такі проблеми вирішує пластична хірургія. Така операція набагато простіше, ніж підтяжка шкіри. І відновлення проходить легше".

Швидке старіння пов"язане із раннім клімаксом.

"У наших бабусь клімакс наступав після 50, а зараз це може трапитися із жінкою, якій немає і 40 років".

У ранньому клімаксі винуваті не лише стрес і погіршення екологічних умов, а й самі жінки. "Вони роками не відвідують гінеколога, не здають мазків. Не звертають уваги на міоми, фіброміопи, поки ситуація не стає загрозливою для здоров"я".

Для збереження краси і молодості Годлевська радить відвідувати гінеколога і терапевта раз на рік.

"Ранній клімакс може бути пов"язаний із хворобами надниркової, щитоподібної залоз". Жінкам лікар радить щодня робити 10-15 хвилинну гімнастику.

"Не потрібно вставати о шостій ранку і знущатися над собою на стадіоні. Зробіть вранці самі банальні вправи. А на вихідних влаштовуйте тривалі прогулянки по три і більше кілометрів. Ходіння – це найкорисніший вид спорту, після плавання. Мені часто говорять: а я піду, побігаю на тенісних кортах. Але з віком у жінок тоншають кістки, розвивається остеопороз і користі від стрибків не буде, лише збільшення травматизації хребта. Найкраще плавати, це зменшує навантаження, особливо у басейнах з мінеральною водою".

Куріння – найбільш шкідливо впливає на шкіру. "Це ворог номер один. Після кожної сигарети 12 хвилин триває спазм судин, шкіра не отримує кисень, їй не вистачає поживних речовин. Вона висить як ганчірка!

Ніякі косметичні засоби не зроблять жінку красивою, якщо вона палить, п"є і мало рухається. Навіть після пластичної операції відновлення шкіри у жінок-курців триває довше, а ефект підтяжки зберігається менше. У жінки, що не палить, дія підтяжки зберігається 10-12 років, а у тої, що палить – цей час може скоротитися вдвічі".

Паління і носіння високих підборів значно погіршує стан судин на ногах. "Зовсім молоді дівчата приходять із судинними сіточками на ногах. У салонах краси їм часто колють склерозуючі препарати, без обстеження глибоких вен на ногах. Потім їх дуже важко вилікувати. Адже при утворенні судинної сіточки на ногах потрібно проводити доплексне обстеження вен, це дуже серйозна хвороба".

Лікар радить кожні півроку відвідувати дерматокосметолога. "Це повинен бути спеціаліст із медичною освітою, а не просто "косметичка". Він визначить тип шкіри, підбере косметичні засоби для догляду". До дерматокосметолога варто звертатися після 35 років. "Або й раніше, коли з"являються вугрі, передчасні зморшки".

Шкіру важливо зволожувати ззовні і зсередини. "За день потрібно випивати не менше двох літрів води, обличчя зволожувати водними спреями".

Із сонячною засмагою варто бути обережними. "Немає потреби засмагати до бронзового кольору. Це призводить до раннього старіння шкіри. Є навіть термін такий – фотостаріння".

Зараз ви читаєте новину «Куріння – ворог краси N1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути