вівторок, 25 травня 2010 13:36

100-доларові планшетні комп'ютери з'являться до кінця року

100-доларові планшетні комп'ютери з'являться до кінця року

Тайванська компанія VIA Technologies прогнозує швидку появу недорогих планшетних комп'ютерів, які, як очікується, зможуть конкурувати з розрекламованим Apple iPad.

За словами віце-президента VIA з маркетингу Річарда Брауна, зараз розробляються щонайменше п'ять планшетів, які надійдуть у продаж за ціною від $100 до $150. Для порівняння: молодша версія iPad пропонується приблизно за $500.

Браун підкреслив, що в гаджетах, які готуються до випуску застосовуватимуться процесори VIA на основі архітектури ARM. Розробкою цих чіпів з невеликим енергоспоживанням займаються фахівці WonderMedia, підрозділи VIA.

Річард Браун також додав, що на недорогі планшети інсталюватиметься операційна система Google Android. У продажу, як очікується, вони з'являться в другій половині року.

За оцінками IDC, в 2010-м по всьому світу буде продано до 7,6 млн планшетних комп'ютерів з дисплеєм від 7 до 12 дюймів. У 2014 році реалізація подібних пристроїв, за прогнозами аналітиків, досягне 46 млн одиниць, тобто середньорічний темп зростання у складних відсотках складе 57,4%.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «100-доларові планшетні комп'ютери з'являться до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути