четвер, 07 червня 2018 02:24

10 мальовничих озер України, які вражають красою
10

У мережі показали фото 10 найгарніших озер в Україні. Вони розташовані в бухтах річок, морських заливах та високо в горах.

Із 20 тис. озер України найгарнішими вважають Синевир, Несамовите, Кояське, Біле, Світязь, Марічейка, пише vsviti.com.ua.

Озеро Синевир (село Синевирська Поляна, Міжгірський район, Закарпатської області)

Автор: Aeromast
  Озеро Синевир
Озеро Синевир

Саме Синевир називають найкрасивішим озером країни. Кажуть, що води Синевиру прозорі, наче дівочі сльози, їх виплакала молода Синь у тузі за коханим Виром. Глибина Синевиру 22 м, його називають Морським оком Карпат.

Кояське озеро (південь Керчинського півострова)

Автор: Кирило Греков/vsviti.com.ua
  Кояське озеро
Кояське озеро

Від Чорного моря Кояське відділене вузьким піщаним насипом. Це лиманне солене озеро, з водою рожево-червонуватого кольору. Таке забарвлення дає водорість дюналіелла, що містить червоний пігмент b-каротин.

Озеро Несамовите (Рахівський район Закарпатської області)

Автор: Дмитро Дячук/vsviti.com.ua
  Озеро Несамовите
Озеро Несамовите

Існує безліч карпатських легенд про вічнохолодні води озера, у які не можна кидати каміння і купатись в них. Водойма неглибока - 1.5 м, у довжину 88 м.

Біле озеро (Володимирецький район Рівенської області)

Автор: tsn.ua
  Біле озеро
Біле озеро

Біле називають озером молодості. Кажуть, вода, багата на гліцерин, м`яка навіть на дотик. Усередині минулого століття польським панночкам для прийняття ванн спеціально доставляли з України цю воду. Біле озеро - карстового походження. Воно настільки чисте, що можна бачити піщане дно крізь глибину кількох метрів.

Озеро Світязь (село Світязь Шацького району Волинської області)

Автор: vsviti.com.ua
  Озеро Світязь
Озеро Світязь

Озеро багате на рибу, лікувальні грязі, має чисту, прозору воду і піщані береги. Світязь - найглибше озеро України - до 58, 4 м. Озеро має титул одного із семи природних чудес України.

Озеро Марічейка (Верховинський район Івано-Франківської області)

Автор: Ніка Шмельова/vsviti.com.ua
  Озеро Марічейка
Озеро Марічейка

За легендою, вродлива дівчину Марічка пожертвувала життям, щоб врятувати односільчана від наступу ворогів. Озеро утворилось зі сліз коханого Марічки - чабана Іванка. А ліс довкола назвали Дівочим.

Озеро Ялпух (околиці міста Болграда на Одещині)

Автор: sun-expo
  Озеро Ялпух
Озеро Ялпух

Ялпух - найбільше в Україні та друге в Європі прісноводне озеро природного походження, у довжину 25 км. Це водойма лиманного типу, що утворилась у басейні річки Дунай. Саме на березі озера Ялпух археологи знайшли скарби гунів - кілограми золота, срібла та дорогоцінних каменів.

Шелехівське озеро (околиці села Межиріч Лебединського району Сумської області)

Автор: goneva.net.ua
  Шелехівське озеро
Шелехівське озеро

Озеро оточене високими сосновими, вільховими та кленовими лісами. З висоти Шелехівське озеро схоже на величезну розігнуту підкову, що огортає крихітний острівець посередині.

Молочний лиман (південь Запорізької області)

Автор: vv.com.ua
  Молочний лиман
Молочний лиман

Озеро, утворене на місці заливу Азовського моря. Відділене від нього піщано-черепашковим насипом. Сьогодні водойму здебільшого називають Молочним лиманом. Та на картах XIX ст. існувала лише назва Молочне озеро, тоді його води ще не були з`єднані з морем. Грязі Молочного озера мають лікувальні властивості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Горілка і жінки зруйнували моє життя", або як провести вихідні в румунському Марамуреші

Озеро Бребенескул (Рахівський район Закарпатської області)

Автор: Nomaz
  Озеро Бребенескул
Озеро Бребенескул

Найбільш високогірне озеро України лежить на дні льодовикового кару на схилі гори Гутин-Томнатик. З Бребенескула витікає річка з такою самою назвою. Довкола озера - найчистіше гірське повітря, а поруч на зелених вершинах квітнуть азалії та крокуси.

Велика китайська стіна, провінція вин та гондоли виявилися родзинками 7 чарівних місць, де можна відпочити в червні. Червень - місяць відпусток та родинних поседеньок. Місяць, коли родини збираються докупи та присвячують час одне одному. Коли всі прагнуть відпочити від метушні міста та вирватися на природу.

Зараз ви читаєте новину «10 мальовничих озер України, які вражають красою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути