Ексклюзиви
четвер, 25 вересня 2008 15:23

Вчені розробили програму для визначення віку людини за обличчям

 Вчені розробили програму для визначення віку людини за обличчям

Фахівці розробили комп"ютерну програму, здатну визначати вік людини за обличчям. Така програма дозволить, зокрема, автоматично обмежувати доступ дітей і підлітків до тютюнових виробів, спиртних напоїв і "дорослих" веб-сайтів, йдеться в повідомленні університету штату Іллінойс (США).

Точне визначення віку є не простим завданням, тому що процеси старіння залежать від багатьох факторів: генетичних особливостей, стану здоров"я й умов життя. Проте, людське обличчя зазвичай відповідає біологічному віку, вважають вчені.

"У людських обличчях можна знайти безліч інформації про вік. Важливу роль грають такі фактори, як вираз обличчя, чоловіче воно або жіноче, а також етнічні особливості. Все це ми враховували при створенні програми", - стверджує керівник проекту Томас Хванг (Thomas S. Huang) з університету штату Іллінойс, слова якого наводяться в повідомленні університету.

Нова програма може оцінити вік людини від одного року до 93 років. При цьому точність становить 80%, якщо оцінка відбувається в рамках десятиліття, і 50% - у рамках п"яти років.

Програма може збирати інформацію, наприклад, про переваги покупців - скільки дорослих і підлітків купують гамбургери або йогурт. Або обирати контекстну рекламу - чоловікові показувати на дисплеї рекламу автомобіля, а жінці - рекламу косметики, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину « Вчені розробили програму для визначення віку людини за обличчям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути