Ексклюзиви
четвер, 10 травня 2007 17:50

Восьминіг навчився відкривати пластикову пляшку

Автор: фото: REUTERS/John Cowpland-ALPHAPIX
  Восьминіг Окті з акваторію новозеландського міста Нейпі тримає кришку від пластикової пляшки. Останню спрут відкриває за дві з половиною хвилини
Восьминіг Окті з акваторію новозеландського міста Нейпі тримає кришку від пластикової пляшки. Останню спрут відкриває за дві з половиною хвилини

— Це найбільш дружелюбний восьминіг, якого я коли-небудь бачив, — каже Лібер Мах, працівник акваторію новозеландського міста Нейпі. — Любить гратися з пляшкою, з викруткою. Зазвичай сидить у своєму акваріумі в кутку. Але коли приходить хтось із людей, починає забави. Навіть плюватися водою в обличчя вміє.

Спрут Окті навчився також відкривати пластикову пляшку і діставати з неї їжу. Щоб відкрутити кришку щупальцями, йому потрібно не більше 2,5 хв.

Три місяці тому восьминога принесла до акваторію родина, яка знайшла тварину на пляжі. Це самка. Якось працівники акваторію випадково помітили, як спрут відкрив пляшку. Почали "тренувати" Окті.

Поки що відвідувачам акваторію восьминога не показують. Його тримають в окремому приміщенні. Кажуть, що має звикнути до нового місця життя.

Спрути — одні з найрозумніших безхребетних. Вони мають дуже хорошу коротку і довготривалу пам"ять. Численні експерименти в лабораторіях підтверджують, що ці тварини можуть розрізняти різні форми предметів і навіть вирішувати найпростіші математичні задачі.

В акваторії столиці Данії Копенгагені живе восьминіг, який уміє відкривати банки з консервованими овочами.

Зараз ви читаєте новину «Восьминіг навчився відкривати пластикову пляшку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути