четвер, 06 вересня 2007 18:19

Стілець червоніє під надмірно товстою людиною

Японські вчені виготовили меблі, що змінюють колір залежно від ваги та статі людини, яка ними користується. У залежності від статі стілець змінює колір на рожевий чи блакитний. Якщо людина важить забагато для свого віку та зросту, стільці стають яскраво-червоними.

— Ми хочемо, щоб сучасні люди пам"ятали про необхідність взаємодії людей і предметів, що їх оточують, — каже Ічі Канайя, один із професорів Токійського університету, який працював над проектом. — Стільці допомагатимуть людям більше дізнатися про себе. Ідея така, що недарма давні японці вірили, що в кожного предмета є душа.

Комплект меблів складається з чотирьох стільців, столу та міні-комп"ютера з відеокамерою. Відеокамера фіксує людину, яка збирається користуватися меблями. Комп"ютер аналізує її антропометричні дані і стать. Вагу користувача визначають датчики у стільцях.

Зараз учені пропонують використовувати розумні меблі в аеропортах, магазинах, ресторанах. На їхню думку, це позбавить жителів великих міст відчуття самотності, адже відтепер навіть меблі реагуватимуть на їхню появу.

Зараз ви читаєте новину «Стілець червоніє під надмірно товстою людиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути