четвер, 06 грудня 2007 18:41

Сімон Броуді схрестив кішку, леопарда і сервала

Автор: фото: REUTERS/Mike Blakeashera
  Над виведенням породи кішки ашери працювала ціла команда генетиків. Міні-леопард важить до 25 кілограмів і має зріст понад 1 метр, коли встає на задні лапи
Над виведенням породи кішки ашери працювала ціла команда генетиків. Міні-леопард важить до 25 кілограмів і має зріст понад 1 метр, коли встає на задні лапи

Ашера — це найдорожча та найекзотичніша порода домашньої кішки. Вона з"явилася шляхом схрещення генів леопарда, звичайної кішки та африканського сервала — невеликого хижака сімейства котячих.

Ідея вивести такий вид виникла у британського бізнесмена Сімона Броуді. Раніше він продавав тварин, які не викликають алергію. Гіпоалергенні коти користувалися шаленим попитом, хоча коштували $9 тис. Тож Броуді вирішив створити ще унікальнішу породу. Для цього він найняв команду генетиків.

За три роки вони вивели ашеру. У неї забарвлення леопарда, вуха, як у сервала.  Загалом схожа на звичайну велику домашню кішку. Найбільші ашери важать до 25 кг і мають 1,2 м заввишки, коли встають на задні лапи. Коштує така тварина $22 тис.

— Кицька недешева. Однак ми вже продали багато у США, Азії, навіть у Росії. Нині замовникові доводиться чекати дев"ять місяців, аби отримати ашеру. В мене вдома дві такі кішки. Вони грайливі та дуже люблять дітей, — розповідає Броуді.

У світі нерідко схрещують тварин різних видів сімейства котячих. Так існує кілька сотень лігрів — гібридів лева та тигра. Найбільший — лігр Геркулес — живе в американському Маямі. Він має в холці 3 м. Існують також левопарди з головою лева та тулубом гепарда. За повадками вони більше схожі на гепардів, найшвидших тварин у світі. На відміну від левів люблять купатися та лазити по деревах.

Зараз ви читаєте новину «Сімон Броуді схрестив кішку, леопарда і сервала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути