Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2007 14:25

Мамонтеняті Любі нарахували 37 тисяч років

Учені назвали точний геологічний вік знайденого в Росії малюка мамонта Люби. Виявилось, що їй 37 тисяч років. Такого висновку дійшли експерти з Нідерландів. Їхню думку підтримали вчені-мамонтознавці із Санкт-Петербурга, Москви, Єкатеринбурга, а також японські та французькі спеціалісти.

Мамонтеня знайшов оленяр Юрій Худі в травні цього року біля річки Юрібей у Ямальському районі Ямало-Ненецького автономного округу. Спеціалісти визнали, що Люба — унікальна й найповніша знахідка у всьому світі. Її тіло майже повністю збереглося. У неї навіть залишилися хобот, очі й трохи шерсті. Тварина має 130 см заввишки. На момент загибелі їй було близько року.

Сьогодні мамонтеня, яке назвали на честь дружини Юрія Худі, зберігається в морозильній камері Ямало-Ненецького окружного музейно-виставкового комплексу ім. Шимановського при постійній температурі -7°С.

У листопаді цього року Любу відправлять до Санкт-Петербурга, а потім до Токіо для подальших досліджень. У Японії її чекає тривимірне сканування.

— На таке дослідження ми чекали 20 років, — зауважує професор Наокі Сузукі. — Воно дасть нам змогу отримати чудові матеріали для вивчення м"язової тканини та внутрішніх органів.

Зараз ви читаєте новину «Мамонтеняті Любі нарахували 37 тисяч років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути