Коти їдять хвою і ялинковий дощик

Кіт Марко наковтався ялинкового дощику.

— Я спершу раділа, що кіт гарно грається, не збиває іграшки з ялинки. А він ліг на спину й почав передніми лапами витягати з рота сухозлітки. Наступні два дні рвав, — розповідає киянка Антоніна Хавруцька, 36 років. — Повезли його до ветеринара, але не спасли. Дощик порізав кишки. Кота приспали.

Кожен третій кіт, якого привозять у ветлікарню, наковтався ялинкового дощику, говорить директор столичної клініки "КітПес" Ігор Плєшивцев, 45 років. Він ветеринар із 25-річним стажем.

— Коти також ріжуть лапи розбитими іграшками. Їх приваблює все, що блищить, ворушиться. Cпрацьовує інстинкт — наздогнати, вполювати і з'їсти. Ялинка для них новий запах, предмет. Вони його хочуть вивчити. Обгризають хвою. Вона не шкодить, бо органічний продукт. У шлунку перетравлюється.

На свята домашніх улюбленців перегодовують. Дають обрізки м'яса, ребра від шашликів, курячі кістки, залишки риби.

— Улітку оперували лабрадора. Жінка поїхала відпочивати, а у чоловіка почалося вільне життя. Щодня приїжджали друзі. Смажили шашлики. Собаку перегодували. Він перестав ходити в туалет. Клізма не допомогла. Довелось оперувати. Ми дістали майже 2 кіло калових каменів, затверділих як цемент. Дали хазяїну рукавичку, щоб помацав, яке каміння зробив псові.

— Собаки травмуються хрящами. Вівчарці дали цілу телячу горлянку. Три тижні тварина рвала. Рентген показав, що хрящ застряв у стравоході. Тварину оперували. Собаки хапають усе, що вдома валяється. Предмети застряють у пащі. Був пес із тенісним м'ячиком у щелепах. Ми зробили уколи, щоб розслабити пащу і дістати м'яча.

За п'ять днів до свят ветеринар дає домашнім тваринам заспокійливі краплі, щоб менше лякалися петард, галасу та гостей.

Зараз ви читаєте новину «Коти їдять хвою і ялинковий дощик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути