вівторок, 30 січня 2018 07:10

Жінка три доби лежала непритомна біля мертвого чоловіка

Уранці 17 січня в селі Водяне Кам'янко-Дніпровського району на Запоріжжі у власному будинку знайшли мертвим Мар­лена Гойка, 79 років. Його дружина 77-річна Лідія Іванівна три доби лежала непритомна біля тіла чоловіка. Була зв'язана і побита.

— Їхній будинок розташований на краю села. Далі починається райцентр, а з другого боку — невелика лісополоса. Ніби бачили, як недалеко від їхнього двору стояла машина і четверо чоловіків крутилися. Може, що видивлялися. У них дощаний забор із півтора метра висотою. А від городу сєткою загороджено, все добре видно, — розповідає сусід Микола Юрченко, 72 роки. — В хаті Гойків усе перерили, шукали гроші, цінності. Познущалися з господарів і залишили вмирати. Хто їх знайшов — ми й досі не знаємо. В поліцію подзвонив анонімно якийсь чоловік, кажуть. Його шукають.

Гойки жили в селі з кінця 1980-х. Чоловік працював головним гідротехніком на агрокомбінаті "Кам'янка" в райцентрі. Дружина вчителювала.

— Мають двох синів. У старшого Юри є якийсь бізнес. Живе в гарній новій хаті в селі. А молодший із сім'єю — в райцентрі. Рідко тут його бачу. Раніше Гойки тримали господарство, вирощували помідори в теплицях на продаж. Але вже років чотири як не займаються цим, здоров'я не мали, — продовжує Юрченко. — Марлен Павлович сильно здав у послєднє время. Ледь ходив. Часто їздив на крапельниці в сільський медпункт. Я завжди йому помагав на автобус сідати. Востаннє бачилися місяць тому. Відколи почалися холода й випав сніг, вони з дружиною на вулицю майже не виходили. Все село в страху після такого звірства. Я сам живу. Два роки, як бабку схоронив. Страшно, бо ніякі замки не спасуть.

Правоохоронці затримали двох чоловіків — 33 та 20 років. Раніше мали судимості.

— Підозрюваних у нападі встановили протягом доби. До подружжя прийшли грабувати. ­Заздалегідь отруїли їхню собаку. Знущалися над господарями — ламали та відривали фаланги пальців на руках. Вимагали сказати, де гроші. Забрали в них 1400 гривень. Жінка три доби пролежала побита біля свого чоловіка. Вона перебуває в реанімації обласної лікарні. Досі в комі, — говорить перший заступник голови Нацполі­ції 44-річний В'ячеслав Аброськін.

Нападників можуть ув'язнити на 15 років.

Зараз ви читаєте новину «Жінка три доби лежала непритомна біля мертвого чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути