Ексклюзиви
четвер, 17 лютого 2011 02:45

Затримали підозрюваних у вибухах

14 лютого міліціонери Донецької області затримали двох чоловіків, яких звинувачують у організації вибухів у Макіївці 20 січня. 23-річний із міста Макіївка, 22-річний — із Горлівки.

— Вони зізналися, — каже заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник.

— Один із них з вищою освітою, другий із незавершеною вищою, — уточнює губернатор області Анатолій Близнюк. — Висунемо їм позови про відшкодування збитків.

Спочатку чоловіків затримали за підозрою в хуліганстві. Звірили відбитки пальців одного з відбитками на записці вимагачів — вони збіглися. Згідно з версією міліції, чоловіки змайстрували вибухові пристрої та склали терористичний план. Хотіли отримати викуп.

20 січня в Макіївці прогриміли два вибухи: бiля будівлі торгового центру "Ґолден плаза" і біля входу в адмінбудівлю державного підприємства "Макіїввугілля". Поряд із мерiєю знайшли записку, в якій вимагачі зажадали від "відомих у Макіївці людей" 4,2 млн євро. Погрожували новими вибухами, але по викуп не прийшли.

Працівники служби безпеки порушили кримінальну справу за тероризм, поширили прикмети розшукуваних. Камери відеоспостереження зафіксували двох чоловіків віком 30–40 років, не спортивної статури.

Зараз ви читаєте новину «Затримали підозрюваних у вибухах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути