Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2012 07:45

За вбивство трьох жінок син прокурора отримав шість років

Автор: Фото з архіву Дмитра Рудя
  Дмитро Рудь кілька років працював слідчим прокуратури Індустріального району Дніпропетровська. Його батько очолював прокуратуру Жовтневого району міста
Дмитро Рудь кілька років працював слідчим прокуратури Індустріального району Дніпропетровська. Його батько очолював прокуратуру Жовтневого району міста

Запорізький Апеляційний суд 10 квітня оголосив вирок 27-річному Дмитрові Рудю, сину екс-прокурора Жовтневого району Дніпропетровська. За загибель трьох жінок той отримав шість років в'язниці. Однак вийшов із залу суду, бо рішення поки що не набуло чинності.

Нагадаємо, вранці 20 жовтня 2010 року Дмитро Рудь на пішохідному переході дніпропетровської Набережної Перемоги сірим джипом "Тойота Прадо" наскочив на трьох жінок. Ті розлетілися на 100 м одна від одної. Світлана Алтухова і Валентина Турленкова загинули на місці, Світлана Тараненко — за 30 хв. у реанімації. Дмитро швидко зняв номери з машини й утік. Однак його затримали того дня, порушили карну справу.

Спочатку справу розглядав Хортицький райсуд Запоріжжя. Виніс вирок — п'ять років в'язниці. Прокуратура оскаржила, вимагала дати сім років. Вироку Апеляційного суду Дмитро чекав на волі, за нього внесли 17 тис. грн застави.

— Оскільки під час судового засідання не подавалися клопотання про зміну підсудному запобіжного заходу, обраного раніше, до набуття рішенням суду законної сили цей запобіжний захід і діятиме, — повідомляють у суді.

Родичі загиблих не вимагали у суді компенсацій від Дмитра.

— Вони вирішили багато своїх матеріальних проблем, і тепер у них знизився ступінь праведного гніву й обурення, — говорить 40-річний В'ячеслав Павлов, прокурор Запорізької області.

48-річна Світлана Алтухова працювала у цеху на протезному заводі Дніпропетровська. Її чоловік помер. Діти — Віталій і Ксенія залишилися круглими сиротами, живуть у гуртожитку.

44-річна Валентина Турленкова теж працювала на протезному заводі, у реєстратурі. У неї лишилися чоловік Єдуард і донька Анастасія.

43-річна Світлана Тараненко працювала медсестрою і прибиральницею. У неї залишився чоловік та двоє синів. Молодший 18-річний Андрій бачив загибель матері. Він саме дивився з вікна квартири.

Зараз ви читаєте новину «За вбивство трьох жінок син прокурора отримав шість років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути