вівторок, 21 травня 2013 06:30

За що відбувають покарання українці

У США виходець з України 26-річний Максим Гельман отримав 200 років в'язниці за вбивство чотирьох людей і поранення п'ятого. Позаторік він убив вітчима, колишню дівчину, її матір, задавив пішохода і порізав таксиста.

У Таїланді українець Андрій Жалковський отримав 34,5 року в'язниці за використання підроблених кредитних карток.

У Туреччині українця Максима Ястремського посадили на 30 років за ґрати за кіберхашрайство. Його затримали 2008-го, з ноутбука вилучили персональні дані 5 тис. власників кредитних карток. Спецслужби США звинувачують його ще й у викраденні й продажу терористичній організації "Аль-Каїда" інформації про роботу американських аеропортів та міністерства оборони.

У Великій Британії українець Андрій Куц 8,5 року перебуватиме у тюрмі за перевезення нелегальних мігрантів. Він доправив невеликими яхтами майже 40 нелегалів із підробленими паспортами.

У Чехії закарпатець Петро Терпа п'ять років відсидів у в'язниці за розбійний напад на поштове відділення. Правозахисники довели його непричетність до злочину і 2007-го звільнили.

У Португалії нелегальний мігрант з України Вадим Абрамов отримав 13 років в'язниці за вбивство. Під час чемпіонату Європи з футболу 2004-го він зарізав уболівальника Стівена Сміта.

В Єгипті засновник туристичної агенції ужгородець Едвард Чікош отримав 25 років в'язниці за контрабанду зброї. Позаторік в автобусі його фірми знайшли автомат Калашникова і 59 патронів до нього.

Зараз ви читаєте новину «За що відбувають покарання українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути