Ексклюзиви
четвер, 09 вересня 2021 06:25

Другокласник помер на 15-й день коми

— Кощунство — те, що з дитиною зробили. Люди в місті об'єдналися. Вимагають справедливого покарання за смерть янголяти, — 31-річна Олена Сис із Черкас із 8-річною донькою купує м'яку іграшку, щоб ушанувати пам'ять 7-річного ­Андрія.

Він помер в обласній дитячій лікарні ввечері 5 вересня. Туди його привезла "швидка" 24 серпня. Був у комі. Мав гематому в голові, травми губи, вух і статевого органа. На тілі були пролежні. Баба хлопця 51-річна Вік­торія Лясова розповідала спочатку, що внук упав із купи цегли. Самотужки лікувала п'ять днів. Медиків викликала, коли не змогла його розбудити. За життя дитини лікарі боролися два тижні, але марно.

— Андрій був підключений до апарата штучного дихання. Кровообіг підтримували медикаментами. Але стан погіршувався, — розповідає анестезіологиня обласної лікарні Світлана Федченко. — Був сильно вражений мозок. Погіршувалася робота всіх органів і систем, тиск знижувався. Оперувати його не можна було.

Вікторія Лясова — не рідна баба Андрія. Він — син невістки від попереднього шлюбу. Жінка доглядала за ним і його 3-річною сестрою, донькою свого сина. Батьків дитини поряд не було, поїхали до Києва на лікування.

Лясовій повідомили про підозру в залишенні дитини в небезпеці. 31 серпня взяли під варту без права на заставу, за рішенням Соснівського райсуду в Черкасах. Засідання відбулося в закритому режимі, на прохання жінки. Спілкуватися з журналістами вона відмовилася. Чому не одразу звернулася до лікарів — не пояснила.

4 вересня в тому ж суді за тим же звинуваченням відправили за ґрати без права на заставу й названого діда хлопчика — Юрія Лясова, каже речниця прокуратури області Світлана Андрейченко. Обом загрожує до восьми років в'язниці.

Експерти з'ясовують, за яких обставин Андрій травмувався. Служба у справах дітей перевіряє батьків та умови проживання.

У вересні Андрій мав іти до другого класу. Був здібний учень, за словами класної керівниці Юлії Головкіної.

6 вересня біля двору Лясових зібралися небайдужі люди. Несли м'які іграшки та лампадки, вимагали покарати винних у смерті дитини."Маленький Андрій мав би жити й радіти поряд з іншими дітьми", "Вимагаємо проведення незалежної експертизи", — записки такого змісту розклеїли на паркані.

Ні мати, ні вітчим Андрія нічого не коментують.

— З дитиною стався нещасний випадок, — єдине, що сказав вітчим Станіслав Лясов.

Зараз ви читаєте новину «Другокласник помер на 15-й день коми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути