середа, 28 грудня 2011 05:45

Восьмеро українців загинули під Москвою

Опівночі 22 грудня за селом Єльня Можайського району Московської області загинули восьмеро українців. Поверталися із заробітків до Новоград-Волинського району на Житомирщині. На 125-му км траси Москва — Мінськ їхній "Форд-Транзит" виїхав на смугу зустрічного руху — в лоб фурі.

— У мікроавтобусі їхали 12 наших заробітчан — водій та 11 пасажирів, — кажуть у Новоград-Волинській райдержадміністрації. — Видимість була погана, однак водій Юрій Осінський спробував обігнати міжміський автобус "мерседес" зі Смоленська. "Форда" занесло, він зачепив "мерседеса" боком і виїхав на зустрічну. Там їхала фура з Білорусі.

Восьмеро пасажирів "форда" загинули на місці. Водія, трьох пасажирів та шофера вантажівки доправили до Можайської райлікарні.

У селі Романівка готуються ховати місцевих Олександра Киреєва та Сергія Мельника.

— Хлопці молоді, поїхали заробити грошей. Сергій весною тільки з армії вернувся. Поїхав уперше. Його батько працює на пилорамі, мама — без роботи. Жили із бабою. Саша теж відслужив в армії. Вирішив поїхати з усіма. Із сусідніх сіл багато наших у Москву їздить, — розповідають у сільській раді Романівки. — Оце поверталися на свята.

Від райцентру до Романівки — 80 км, у селі — 700 жителів.

Микола Дідик із села Пилиповичі їздив на заробітки із зятем Василем Опанчуком. Обоє загинули.

— Микола не перший раз їхав. Цього разу взяв зятя. Кілька місяців тому у молодих дитинка народилася. Тепер її виховуватимуть мама з бабою, — говорить діловод Пилиповицької сільради Марія Косянчук, 49 років.

У Юрія Цередіані залишилися двоє дітей.

— Цередіані поїхав заробити грошей на весілля сину. Невістка вже беременна, хотіли швидше відгуляти. От і заробив. Юрина мати померла рівно рік тому. Тепер у нас кажуть, що забрала сина до себе, — продовжує діловод.

Троє пилиповичців скалічилися. Валентин Герус лишився в Можайській лікарні. Ігоря Захарківа перевезли у Новоград-Волинськ, відкачують воду з легень. У нього поламані ребра.

— Найбільше пощастило Вані Мельничуку. Його викинуло з маршрутки разом з кріслом. У нього хіба синяки, — каже Марія Косянчук.

27 грудня в Новоград-Волинському районі оголосили днем жалоби. У місто привозять тіла загиблих, відспівують у Троїцькому соборі. Підтримати родичів приїхав голова Верховної Ради Володимир Литвин, він родом із села в цьому районі. Родинам загиблих уряд виділив по 50 тис. грн, скалічених — по 25 тис. грн. Литвин дав кожній сім'ї від себе 3 тис. грн. По 5 тис. грн виділила районна рада.

28 грудня загиблих ховають.

Загиблі:

Андрієвський Віктор, 30 років, село Коротище

Дідик Микола, 54 роки, село Пилиповичі

Гудзь Юрій, 24 роки, село Анета

Груздюк Олександр, 21 рік, село Кануни

Киреєв Олександр, 21 рік, село Романівка

Мельник Сергій, 19 років, село Романівка

Опанчук Василь, 28 років, село Пилиповичі

Цередіані Юрій, 47 років, село Пилиповичі

Потерпілі:

Герус Валентин, 38 років, село Пилиповичі

Захарків Ігор, 27 років, село Пилиповичі

Мельничук Іван, 23 роки, село Пилиповичі

Місийчук Леонтій, 47 років, водій вантажівки, громадянин Білорусі

Осінський Юрій, 30 років, місто Новоград-Волинський, водій мікроавтобуса

 

Зараз ви читаєте новину «Восьмеро українців загинули під Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути