вівторок, 15 січня 2019 07:20

Онук врятував діда з палаючого будинку

Автор: www.objectiv.tv
  Харків’янин Єгор Чернецький третій тиждень лежить у реанімації опікового відділення. Щодня на його лікування рідні витрачають від п’яти тисяч гривень
Харків’янин Єгор Чернецький третій тиждень лежить у реанімації опікового відділення. Щодня на його лікування рідні витрачають від п’яти тисяч гривень

Харківські лікарі рятують 16-річного Єгора Чернецького із селища Станиця Луганська на Луганщині. Має 60% опіків тіла. Отримав їх, коли витягував свого діда 67-річного Дмитра Петровича з палаючого будинку.

— Стан хлопця стабільно тяжкий. Лежить у реанімації опікового відділення, — каже Олена Полещук із Харківської лікарні невідкладної допомоги. — Частина опіків — глибокі. Готуємо його до операції.

Єгор навчається на автослюсаря в Сіверськодонецькому профтех­училищі. Приїхав на свята додому. Планував зустрічати Новий рік із друзями, зрештою лишився з дідом. Його матері, 45-річної Галини Володимирівни, того вечора вдома не було. У хаті зайнявся дров'яний котел, за словами жінки.

— Я была в гостях, когда случился этот ужас. Егор все помнит урывками. Говорит, дед был в ванной. Крикнул ему, что дом горит. Но отец без ноги, быстро идти не мог. Егор потащил его на себе, — розповідає Галина Чернецька. — Вхідні двері заклинило, вийти не могли. Син накрив діда ковдрою. Вибив вікно і став кликати на допомогу. Ніхто не вийшов. Коли повернувся в дім, на нього впала палаюча штора. Був у спортивних штанях, вони теж спалахнули. Від чадного газу знепритомнів. Останнє, що запам'ятав, як прибігли сусіди. Він сказав їм, де лишив діда.

Дмитро Петрович залишається в лікарні Станиці Луганської. Має опіки спини, рук і голови. Його стан лікарі називають задовільним. Їжу та необхідні ліки приносять сусіди. Будинок Чернецьких вигорів дощенту. Тимчасовий прихисток їм пропонують знайомі.

Зараз ви читаєте новину «Онук врятував діда з палаючого будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути