пʼятниця, 30 березня 2018 06:35

Власник морив коней голодом

Автор: ФОТО надане ФЕДЕРАЦІЄЮ КІННОГО СПОРТУ КИЇВЩИНИ
  Виснажених голодом коней виявили в одному із кінно-спортивних клубів столиці
Виснажених голодом коней виявили в одному із кінно-спортивних клубів столиці

У стайнях столичного кінно-спортивного клубу "ІІС" виявили 15 виснажених голодом коней. Чотирьох тварин забрала на відгодовування Федерація кінного спорту. Двох орендували — за 10 тис. грн у місяць кожного.

— Про ситуацію дізналися з соцмереж. Відразу створили комісію і запросили міжнародних ветеринарів. Шестеро коней із поголів'я були в стані крайнього виснаження, — каже 50-річний Андрій Білий, керівник Федерації кінного спорту Київщини. — Власник робить вигляд, що все нормально. Силою забрати тварин у нього не можемо. Домовилися лише по найбільш проблемних.

На реабілітацію тварин потрібно щонайменше шість місяців.

— Коней годували відходами з ячменю. Стояли на цементі, їх не виводили на вулицю. Без регулярних прогулянок у них виникають проблеми з суглобами. Коли власник дізнався про комісію, у стайню кинули дерев'яну підстилку. Тварини почали її їсти, — розповідає Андрій Петрович. — Коням потрібний спеціальний раціон. Від розладу кишечника можуть померти.

— Тварин утримували в антисанітарних умовах. Стояли в сечі й гною. Травмовані та хворі не отримували належного лікування. При цьому господар дозволяв проводити на них тренування і виїжджати на змагання, — говорять у Всеук­раїнській кінній асоціації.

Власник коней Олександр Ковальчук ситуацію не коментує. Його виключили з Всеукраїнської федерації кінного спорту, заборонили брати участь у змаганнях.

За жорстоке поводження з тваринами чоловіку загрожує до восьми років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Власник морив коней голодом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути