четвер, 19 січня 2012 00:30

У кафе новорічної ночі калічили відвідувачів

— Так хотіли зустріти Новий рік по-святковому, з батьками, продумували програму, купували маски, — каже маріуполець 25-річний Денис Бронов. Його та вісьмох друзів новорічної ночі побили у кафе "Біллі Джін". Відвідувачі отримали переломи, струси мозку, закриті черепно-мозкові травми. Досі в лікарнях.

Денис Бронов замовив на 31 грудня бенкет на 15 осіб у кафе "Біллі Джін". Це в центрі міста за 2 хв. їзди від райвідділу міліції. Заздалегідь оплатив 6 тис. грн.

— Купив костюми, наш друг Дімка одягнувся Дідом Морозом, — розповідає Євгенія Бронова, дружина Дениса. Їй 31 грудня виповнилося 29 років. — Сиділи, сміялися. Встигли тільки салат з'їсти. Але після півночі в кафе прийшов свій Дід Мороз. Двоє охоронців кафе взяли і вивели Дімку. Тут забігає наша подруга Наталя: "Дімку б'ють".

— Побачив Діму із розбитою головою, підійшов до адміністратора, а вона: "Розбирайтеся самі", — згадує Денис Бронов. — Зрозумів: треба викликати міліцію. Витягнув телефон, став набирати. Це було останнє, що я зробив. На мене тут же напали троє. Звалили і почали бити.

Чоловіків били восьмеро: четверо охоронців закладу і четверо їхніх друзів.

— Я сам десантник, битися вмію, але ці охоронці дубасили по-садистськи, — згадує інший побитий 28-річний Микола Полтавченко.

— Пам'ятаю тільки, як отримав удар із ноги в голову, — додає третій скалічений 28-річний Дмитро Нікітін. На його голові видно вм'ятину.

— Це страшно: дивитися, як убивають твою дитину, яка лежить на полу, — згадує 51-річна Валентина Григоровська, мати Дениса. — Я впала на нього, закрила своїм тілом. Ці охоронці били і мене. Топталися по Діміній голові, Дениса буцали ногами, а Коля літав у них, як мішок із ватою.

О 1.30 п'ятьох відвідувачів "Біллі Джін" забрали три "швидкі". Міліціонери приїхали за 40 хв. після виклику. Забрали до відділку інших чотирьох побитих.

— Ми до ранку там просиділи, розказували, як нас били охранніки. Міліціонери навіть не опитали їх, — говорить Валентина Григоровська. Охоронці зламали їй ключицю, перебили коліно, розірвали сухожилля.

Денис Бронов — директор комерційної компанії "Азовхімсервіс", Микола та Дмитро — його підлеглі. Чоловіки досі лікуються в нейрохірургічному відділенні Маріупольської міської лікарні №4. У Дениса зламане ребро, розбите око. У Миколи Полтавченка розірвана барабанна перетинка, у Дмитра Нікітіна — відбиті нирки. Усі троє отримали черепно-мозкові травми.

Під час бійки в Дениса Бронова зник швейцарський годинник і фотокамера, у його матері — золотий браслет.

— Я побачила пропажу, тільки коли сина з невісткою забрала "швидка", — говорить Валентина Григоровська.

— Це не перша бійка в цьому кафе, — додає 55-річна Людмила Горошко, завідувач   нейрохірургічного відділення міської лікарні №4. — До нас часто привозять звідти побитих. Бувало і таких, яких охоронці б'ють.

Міліціонери не хотіли порушувати кримінальної справи по факту бійки.

— Порушили тільки після того, як я особисто звернулася до міського прокурора, — каже правозахисник 52-річна Галина Голубова, адвокат побитих. — Навіть якщо відвідувачі буянили, то охоронці мали б викликати міліцію, а не бити. Вони ж просто напилися й показували свою силу. Били навіть жінок. Я знаю господаря цього кафе. Він — депутат, міліція і прокуратура його покривають.

Адміністрація "Біллі Джін" заперечує участь охоронців у бійці.

Зараз ви читаєте новину «У кафе новорічної ночі калічили відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути