пʼятниця, 21 грудня 2012 05:15

У день убивства судді святкував ювілей весілля

Автор: фото з сайта www.akty.ua
  Засуджений за вбивство судді киянин Дмитро Павліченко: ”Люди бачать, що таке свавілля може статися з кожним, ми всі — беззахисні”
Засуджений за вбивство судді киянин Дмитро Павліченко: ”Люди бачать, що таке свавілля може статися з кожним, ми всі — беззахисні”

Дмитро Павліченко — киянин. Закінчив столичний торгово-економічний інститут за спеціальністю "економіка", працював директором приватного підприємства "Акда", журналістом видань "Правда Украины", "Уголовное дело". Захоплюється футболом та плаванням. Дружині, Наталії, 41 рік, сину Сергієві — 19, Іванові — 8.

З родиною жив у двокімнатній квартирі на першому поверсі на вул. Богдана Хмельницького, 33/34. 1996-го отримав дозвіл прибудувати до неї еркер. За два роки прибудову ввели в експлуатацію, переселилися туди, а квартиру здавали.

2007 року нідерландська фірма "Гоойоорд Б. В." пропонує Павліченкам продати квартиру і прибудову. Дмитро відмовляється. Отримує судовий позов, начебто еркер звели незаконно. Шевченківський райсуд постановляє: Павліченки "самовільно захопили частину двору площею 48 кв. м" і повинні знести прибудову. Дмитро подає зустрічні позови.

8 квітня позаторік суддя Шевченківського райсуду столиці Сергій Зубков ухвалює рішення зруйнувати прибудову.

13 грудня 2010-го представники "Гоойоорд Б. Ф.", виконавчої служби та міліції Шевченківського району зносять прибудову і стіну квартири. Майно вивозять. Павліченки перебираються в орендоване помешкання.

28 лютого торік Дмитро публічно звертається до президента Віктора Януковича, просить втрутитися у ситуацію з "незаконним руйнуванням його квартири".

21 березня 2011-го у ліфті будинку знаходять убитим суддю Сергія Зубкова. Його тричі вдарили ножем та двічі вистрілили в голову. Наступного дня міліціонери заарештовують Дмитра Павліченка та його сина Сергія. Хоч у день убивства перший святкував ювілей весілля з дружиною, син гостював у діда.

2 жовтня 2012-го Павліченкам оголошують вирок. Дмитрові присудили довічне ув'язнення, Сергієві — 13 років тюрми.

7 листопада цього року Вищий спеціалізований суд України скасував рішення Шевченківського райсуду про виселення сім'ї Павліченків і знесення прибудови.

Зараз ви читаєте новину «У день убивства судді святкував ювілей весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути