Ексклюзиви
вівторок, 30 січня 2018 06:50

Убивство Владислава Васенка замовила колишня теща

Автор: ФОТО надане Владиславом Васенком
  Владислав Васенко (на фото) з Харкова із дружиною Світланою розлучився 2015 року. Відтоді конфліктують через спільну дитину та поділ майна
Владислав Васенко (на фото) з Харкова із дружиною Світланою розлучився 2015 року. Відтоді конфліктують через спільну дитину та поділ майна

У Харкові 62-річна Наталія Морозовська замовила вбивство колишнього зятя Владислава Васенка, 45 років. Він — керівник комунального підприємства "Міськелектротранссервіс". Про замовлення дізналися правоохоронці. Відзняли відео, на якому Васенко нібито помирає від серцевого нападу. Інформацію про його смерть поширили в місцевій пресі. За вбивство зятя Наталія Морозовська мала заплатити $10 тис. Під час передачі другої частини грошей її затримали.

Владислав Васенко з дружиною Світланою у шлюбі прожив 15 років. 2015-го розлучилися. У них є спільна донька Софія, 7 років.

— Подружжя конфліктувало через дитину та поділ майна. Влітку торік у тещі виник план, як розібратися із зятем. Почала шукати виконавця і вийшла на раніше судимого 32-річного харків'янина. Про замовлення він розповів правоохоронцям, — говорить Юрій Данильченко із прокуратури Харківської області. — Жінка дала передоплату 1,5 тисячі доларів. Розповіла, що колишній зять приймає ліки. Виконавець повинен був підмінити їх на отруту. Смерть мала нагадувати природну. Майже місяць працівники прокуратури та СБУ готували інсценування.

Наталія Морозовська — приватний підприємець. Живе з чоловіком.

— Я хотела защитить внучку. Он безо всяких разрешений увозил ее за границу. Этому надо было положить конец, — говорить під час судового засідання 26 січня Наталія Морозовська. Під час слухання справи мала гарний настрій, постійно просилася вийти покурити. — Місяць тому він украв Соню. Ми не знали, де дитина, в якому стані. У школу вона не ходила. Потім подзвонила моя подруга і сказала, що бачила онуку з новою дружиною Владислава. Назвала адресу. Ми поїхали туди й чекали під під'їздом. Коли вони вийшли, я підбігла до Соні, взяла її на руки. У цей момент колишній зять збиває мене з ніг, вихоплює дитину та замикається у своїй "Тойоті Кемрі". Мій чоловік став перед машиною з боку водія. Васенко спеціально повернув кермо вліво і переїхав йому ноги. Потім здав назад і зробив те саме. Після чого поїхав геть.

За цим фактом поліція порушила кримінальне провадження за хуліганство. Того ж дня Васенко звернувся до правоохоронців із заявою, що його машину обстріляли.

Владислав Васенко прийшов до суду з новою дружиною Ганною. З колишньою тещею не говорив.

— Я спортивный человек с достаточно закаленными нервами. Кроме морального опустошения, до чего могут опуститься люди, во всем остальном чувствую себя прекрасно, — каже Васенко. — Причина цього жаху в тому, що були порушені домовленості після розлучення. За ними дочка мала половину часу проводити зі мною, половину — з матір'ю. Заради цього нічого собі не залишив. Але угода не виконувалася. Тоді я сказав, що не терпітиму й подаю на розділ майна, бізнесу. Ми були в поганих стосунках із колишньою тещею. Після розлучення зустрічалися лише в судах. Думаю, вона не одна провернула цю операцію. Можливо, колишня дружина і тесть теж були в курсі.

— За кілька днів, коли закінчилася спецоперація, прийшов на роботу. Мене всі кинулися вітати. На пам'ять подарували траурний портрет, що добу простояв у холі мерії, — говорить Влади­слав Васенко.

— Я пенсіонер, інвалід. У мене чоловік хворіє. За ним треба доглядати. Маю бути поруч, — Наталія Морозовська просить суддю відпустити її під домашній арешт або ж визначити заставу. Червонозаводський суд Харкова залишив жінку на два місяці під вартою без права на заставу.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Владислава Васенка замовила колишня теща». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути