Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2018 07:20

Убивцю полковника Генштабу засудили довічно

Автор: www.censor.net.ua
  Полковника Юрія Щербину зарізав киянин на березі озера Гарячка, що у Дарницькому районі Києва. Чоловік ішов у лікарню, де померла його мати
Полковника Юрія Щербину зарізав киянин на березі озера Гарячка, що у Дарницькому районі Києва. Чоловік ішов у лікарню, де померла його мати

Киянин 28-річний Артем Рубан отримав довічне ув'язнення за вбивство полковника Генерального штабу України Юрія Щербини, 43 роки. Таке рішення оголосив Дарницький районний суд столиці 4 вересня.

Рубан хотів викрасти автомобіль таксі, вдарив водія ножем у шию.

— Таксист отримав серйозні травми, але залишився живий, — каже прокурор Василь Павлюх. — Розповів, що пасажир був п'яний і на підвищених тонах з'ясовував телефоном стосунки з дівчиною. Водій спробував заспокоїти його.

Убивця випадково зустрівся з Юрієм Щербиною поблизу озера Гарячка в Дарницькому районі. Полковник ішов до лікарні, де померла його мати.

— Конфлікту не було, злочинець напав на потерпілого із ножем ззаду. Завдав шість ударів у шию й голову, — додає Павлюх. — Переконався, що Щербина мертвий, і відтягнув тіло в кущі. Забрав особисті речі — ключі від автомобіля, пістолет, посвідчення учасника бойових дій і офіцера.

Убив, бо не сподобалося, як чоловік подивився, пояснив під час досудового розслідування Рубан.

Юрій Щербина 25 років прослужив у збройних силах. Із 2014-го брав участь у АТО на Донбасі. Планував операції та координував дії підрозділів. 10 лютого 2015 року йому дивом удалося вціліти в Краматорську. Тоді окупанти обстріляли штаб із реактивних систем ­залпового вогню "Смерч". Загинули 17 людей, 60 були поранені.

Вирахували вбивцю за одним із викрадених у потерпілих телефонів. Також він не встиг позбутися закривавлених речей.

Слідство тривало вісім місяців. Справу розглядали за участю присяжних. Вони визнали підсудного винним.

Зараз ви читаєте новину «Убивцю полковника Генштабу засудили довічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути