Ексклюзиви
пʼятниця, 25 березня 2016 00:50

Убивця чекав бізнесмена в сусідньому будинку

— Приблизительно в обед услышала громкие хлопки, будто петарды разорвались. Потом взрыв еще громче, крик, беготня. Выглянула из домика — там люди кричат, "скорую" вызывают. Потом рев машин — то уезжали, то приезжали. Охрана крикнула, чтобы никто не высовывался, — розповідає працівниця готельного комплексу "Пристань" неподалік міста Біляївка на Одещині.

17 березня там застрелили екс-депутата Одеської обласної ради, підприємця Миколу Атаманюка, 48 років.

— Готельний комплекс належить Атаманюку, хоча говорити про це не прийнято. Територія — кілька гектарів. По один бік озерця стоять 2-поверхові дерев'яні будиночки. З другого — великий дім, там зупинявся власник із сім'єю. З ними, крім водія, завжди були два охоронці. Останнім часом приїздив нечасто, жив у Маямі, — продовжує. — Кажуть, що вбивця Миколи Вікторовича кілька днів тому оселився тут. Якщо його досі не знайшли — може, зареєструвався за підробленими документами.

Атаманюка застрелили з мисливського карабіна "Вулкан" калібру 7,62. У нього випустили сім куль.

— Від 14 березня убивця винаймав будиночок у готельному комплексі. Дожидався, коли з'явиться власник. Стріляв із вікна другого поверху. Влучив у праве передпліччя, грудну клітку й поперек. Від поранень бізнесмен помер, — розповідає Андрій Костюк з Одеської поліції. — Охоронці наздоганяли злочинця. Він кинув гранату, що розірвалася. На місці події знайшли ще одну гранату Ф1.

Нападник утік автівкою спільника. Свій "Фольксваґен Пассат" залишив на території комплексу.

За кілька днів до загибелі Микола Атаманюк приїхав у справах до Біляївки із США. Протягом 1995–1998 років очолював підприємство "САН", а з 2001-го був головою правління "Південьатоменергокомплект". Керував компанією з транспортних перевезень "Ламан". Атаманюка замовили через бізнесові гроші, за версією слідства.

Був одружений, виховував трьох доньок.

Зараз ви читаєте новину «Убивця чекав бізнесмена в сусідньому будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути