субота, 24 травня 2008 07:04

У хворої на шизофренію киянки відібрали квартиру

Автор: фото із домашнього архіву Лілії Лісеєвої
  Киянка Лілія Лісеєва жила сама в однокімнатній квартирі по вулиці Солом’янській. Новий власник вибив у її помешканні двері, меблі та речі викинув на смітник
Киянка Лілія Лісеєва жила сама в однокімнатній квартирі по вулиці Солом’янській. Новий власник вибив у її помешканні двері, меблі та речі викинув на смітник

— Моя мама була розумничкою. Та якось сильно отруїлася, довго лікувалася, після ускладнень послабилася розумова діяльність, — зітхає 38-річна киянка Ольга Лісеєва. — Раніше працювала в обчислювальному центрі Південно-Західної залізниці, перекладачкою у Торгово-промисловій палаті. Колеги її досі із 8 Березня вітають.

У 59-річної Лілії Лісеєвої діагноз шизофренія. Мешкала сама в однокімнатній квартирі на вул. Солом"янській. Чоловік її покинув, доросла донька має своє житло. Торік улітку жінка взяла квартиранта 40-річного Сеїдова Наміг Амірхан Огли. Чоловік запевняв, що торгує на базарі неподалік. За нічліг щомісяця платив 400 грн.

— Мама може себе обійти, але жити сама не хотіла. Я не втручалась, — веде далі Ольга. Жінка працює перекладачем. — Цю квартиру вона отримала у спадок від батьків. Дід був полковником, звільняв Київ від німців.

Квартирант переконав Лісеєву продати квартиру. Доньці просив нічого не казати. Мовляв, гроші будуть для неї сюрпризом.

— Ніколи не подумала б, що за три місяці мама мені нічого не скаже, — зітхає Ольга. — У результаті за квартиру, яка коштує 150 тисяч доларів, не отримала й копійки.

28 серпня Сеїдов оформив у приватного нотаріуса Світлани Гриценко доручення від імені Лісеєвої на продаж помешкання. Документи на право власності зберігалися в Ольги, тому за місяць квартирант завірив у того самого нотаріуса дублікати. Лілії Борисівні видали новий паспорт, бо справжній теж був у доньки.

За квартиру, яка коштує 150 тисяч доларів, не отримала й копійки

24 жовтня чоловік відвіз Лісеєву вже до іншого приватного нотаріуса. Із ним була жінка, яка представлялася адвокатом Ольгою. Квартиру продали киянину В"ячеславові Зубу, 29 років. Гроші забрав Сеїдов. Взамін віддав Лілії Борисівні боргову розписку. Згодом забрав її.

— Мені подзвонили з ЖЕКу, — каже Ольга. — Сказали, що маму виписують. Я побігла в міліцію, написала заяву. Маму довелося покласти в лікарню. Зараз вона там.

В"ячеслав Зуб вибив двері, замінив на броньовані. Меблі і речі Лісеєвої викинув. Помешкання хотів перепродати.

— Міліціонери Солом"янського райвідділу Києва відмовилися порушувати кримінальну справу, — обурюється Ольга. — Начебто тому, що не знайшли Сеїдова та ту Ольгу. Зараз подейкують, що Зуб перепродав більш як 30 "кримінальних" квартир.

У грудні торік на Ольгу напав невідомий. У під"їзді погрожував ножем. Жінка ледь устигла втекти. Пізніше Сеїдов дзвонив їй.

— Погрожував убити, якщо не відмовлюся від квартири, — згадує вона.

У квітні помешкання Лісеєвої за рішенням Солом"янського райсуду арештували. Однак визнати недійсними угоди купівлі-продажу суд не може, бо В"ячеслав Зуб не з"являється на засідання.

Зараз ви читаєте новину «У хворої на шизофренію киянки відібрали квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути