середа, 06 січня 2021 07:40

Тіло Олега Римарука після аварії сховали в багажник

Автор: facebook Олег Римарук
  Олег Римарук із дружиною та двома дітьми жив у селі Новопетрівка Роздільнянського району на Одещині. Загинув 2 січня, коли повертався додому з магазину. Його збив ”Мерседес”
Олег Римарук із дружиною та двома дітьми жив у селі Новопетрівка Роздільнянського району на Одещині. Загинув 2 січня, коли повертався додому з магазину. Його збив ”Мерседес”

— Після другої аварії водій упав біля пасажирських дверей і прикинувся непритомним. Розумів, що його на місці розірвуть. Як приїхала поліція — встав і ходив, як ні в чому не було. Бо кругом уже були свої, — 22-річний Ігор Воробель розповідає про дорожньо-транспортну пригоду на вул. Центральній у Великій Михайлівці Роздільнянського району Одеської області.

Там 2 січня 30-річний Іван Шавша "Мерседесом" збив велосипедиста 33-річного Олега Римарука. Тіло поклав у багажник і тікав із місця аварії. За кілометр врізався в опору мосту.

— Їхав близько пів десятого вечора. Назустріч — машина без фар. Звернув увагу, що трохи далі на дорозі потрощений велосипед, кров по­всюди й розкидані памперси. За кілька хвилин почув глухий удар. Одразу розвернувся й поїхав туди, — розповідає Ігор. — З побитого "мерса" тікали двоє. Один у коричневій куртці встиг скочити під міст. За другим у червоній я кинувся з фонариком. Він зрозумів, що тікати нікуди. Вернувся, відкрив двері пасажира і впав під машиною. Тіло збитого велосипедиста вони встигли віднести метрів на 8. Чоловік був увесь у крові, череп розколовся надвоє. Зрозуміло, сам водій не зміг би сховати швидко тіло в багажник, а потім витягти. А все подають так, що Іван був сам. Що тоді відбувалося, я зняв на відео.

Олег Римарук жив із дружиною 25-річною Клавдією, дітьми Надією, 5 років, і 10-місячним Валентином у селі Новопетрівка, що межує з Великою Михайлівкою. Працював будівельником. Того вечора їздив по памперси для сина.

— Олег був відповідальний, добрий. Нікому не відказав, не нагрубив. Гарно дбав про сім'ю й діток. Як тепер жити — не знаємо, — розповідає мачуха загиблого 48-річна Валентина Войтенко. — Не побачити його не можна було. На велосипеді він возив доньку в садочок. Тож дитяче крісло обклеєне світловідбивальними смужками, й такі ж фари були. На ньому живого місця немає. Зі слів патологоанатома, Олег, певно, вів велосипед. Удар прийшовся в спину на висоті машини. А потім волік його метрів 50. Селезінку й печінку розірвало, голова пробита. Як його клали в багажник — побачила жіночка, біля двору якої це сталося. Кричати почала: "Що ви робите?" Й одразу подзвонила невістці.

Родичі поїхали на місце. Але їх до тіла не пускали.

— До ранку не могли допитатися, де тіло. Одні казали, що в район повезли, другі — в область. А потім подзвонили: "Забирайте з місця аварії й самі везіть у лікарню", — продовжує Валентина Володимирівна. — Боїмося, що цю справу спускатимуть на тормозах. Бо й сам Іван робив у міліції, і його батько слідчим був. А мати — нотаріус. Кажуть, він весь день ганяв по селищу з кимось на шаленій швидкості, п'яний. Але нам у поліції нічого не кажуть. Батьки Івана до нас приїжджали. Висловили співчуття, хотіли матеріальну допомогу дати. Але ми грішми не нуждаємся. А хочемо справедливості.

Про Івана відомо, що працював у міліції, згодом у військкоматі, був головним спеціалістом юридичного відділу райдержадміністрації. Воював у зоні АТО. Був гранатометником-механіком батальйону окремої механізованої бригади. 2017-го отримав важке поранення.

— Шкода обидві сторони в цій ситуації, — говорить голова селищної ради Людмила Чебан. — Іван із порядної родини. Має дружину й доньку, заслуги перед батьківщиною. Після поранення отримав інвалідність. Останнім часом ніде не працював. Кажуть, вдома організував щось на зразок СТО. Машини ремонтував.

Івана Шавшу затримали. Слідчі говорять — не впорався з керуванням. Чи був п'яний, встановлюють експерти. Підтверджують, що намагався сховати тіло збитого чоловіка. Якщо провину підозрюваного доведуть, можуть ув'язнити на вісім років.

156 дітей загинули в аваріях в Україні 2020 року. 3681 дитина скалічилася. Загалом на дорогах сталися 3327 аварії за участі неповнолітніх, 409 — з їхньої вини, повідомляють у Центрі громадського здоров'я. За 11 місяців 2020-го було 4118 ДТП через п'яних водіїв. У них загинули 97 осіб та 1425 травмувалися. Через пішоходів у нетверезому стані сталося 58 аварій, загинули 14 людей і 32 отримали травми.

Вилетів з дороги й врізався у будинок

За час свят із 31 грудня по 3 січня на українських дорогах загинули 33 людини. Ще 183 — скалічилися, повідомляє пресслужба Патрульної поліції України. Розповідаємо про кілька ДТП.

У Петропавлівському районі на Дніпропетровщині вночі 1 січня ВАЗ 2101 злетів із мосту в річку Самара. Загинула 2-річна дитина. Водій і пасажирка не постраждали.

Уранці 1 січня четверо чоловіків розбилися в "сімці" поблизу села Парипси Попільнянського району на Житомирщині. 20-річний водій і 21-річний пасажир загинули одразу. 34-річний — помер у Попільнянській райлікарні.

У селі Новоселиця Долинського району на Івано-Франківщині зіткнулися легковики "Рено" і ВАЗ 2 січня. Загинула 13-річна дівчина. Ще четверо людей скалічилися.

Увечері 2 січня у Вільнянському районі на Запоріжжі 40-річного пішохода збив 73-річний водій "Жигулів", а потім переїхала "швидка". Від отриманих травм чоловік загинув. Дорогу переходив у невстановленому місці, кажуть слідчі. Поліція розшукує свідків ДТП.

На трасі Київ — Чоп неподалік села Давидів Пустомитівського району на Львівщині БМВ виїхав на зустрічну й зіткнувся з мікроавтобусом "Мерседес Спринтер" увечері 2 січня. Скалічилися водій легковика і восьмеро пасажирів мікроавтобуса.

3 січня у Фастові Київської області п'яний водій БМВ вилетів із дороги й врізався у житловий будинок на вул. Куйбишева. Чоловік три дні святкував Новий рік і вирішив поїхати у справах. З місця аварії намагався втекти. У момент ДТП на вулиці були люди. Ніхто з пішоходів не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Тіло Олега Римарука після аварії сховали в багажник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути