четвер, 04 січня 2018 07:15

Тіло Ірини Ноздровської знайшли в річці
2

Юрист Ірина Ноздровська (на фото ліворуч) із Демидова Вишгородського району на ­Київщині останні два роки розслідувала справу вбивства сестри Світлани СапатІнської (праворуч). Через це отримувала постійні погрози від друзів та родичів винуватця аварії. Світлану автомобілем ”Деу Ланос” збив Дмитро Росошанський. Був під дією наркотиків
Фото: www.24tv.ua
Близько 300 людей зібралися під Головним управлінням поліції Київщини 2 січня. Вимагали знайти вбивць правозахисниці Ірини Ноздровської та справедливого розслідування справи

— Ірину ­зібралися ­шукати рідні, ­друзі, ­односельці. Коли розбилися на групи, подзво­­нили, що її тіло знайшов у річці якийсь чоловік із собакою. Іра була роздягнена, лише в бюстгальтері, — каже знайомий Ірини Ноздровської 30-річний Володимир Тимофійчук.

1 січня у річці ­Кізка поблизу села Демидів Вишгородського ­району на Київщині знайшли мертвою його знайому — правозахисницю 38-річну Ірину Ноздровську. Зникла 29 грудня торік.

— Речей біля Іри не було. На шиї — близько 15 ножових поранень. Є поранення в інтимній зоні. Можливо, чимось ударили, — продовжує Тимофійчук.

Ірина Ноздровська перед зникненням подзвонила матері — близько 17:00. Сказала, що їде додому.

— З'ясували, що вона доїхала до Петрівців. Це поряд із Демидовим. Вийшла на зупинці, що не освітлюється. І все — зв'язок обірвався, — каже організатор пошуків Михайло Ковальчук, 38 років.

— Рідні одразу звернулися в поліцію. Але ніхто нічого не робив. Почали шукати своїми силами, — говорить Володимир Тимофійчук.

Ірина Ноздровська останні два роки розслідувала справу вбивства молодшої сестри 26-річної Світлани СапатІнської.

Її автомобілем "Деу Ланос" збив 33-річний Дмитро Росошанський 30 вересня 2015-го. Був під дією наркотиків. У той час його дядько головував у Вишгородському районному суді. На час слідства Дмитро був під домашнім арештом. Ірина довела, що розслідування намагаються сфальсифікувати. Експертизу не провели належним чином, аналізи крові і сечі взяли в іншої людини. В червні торік домоглася, щоб Росошанського засудили на сім років. Його дядька — звільнили. Захист подав апеляцію. Її розглядали 27 грудня.

— Росошанського мали випустити за амністією. Під тиском громадськості лишили під вартою. Справу відправили на розгляд до першої інстанції, — продовжує Володимир Тимофійчук. — Друзі та родичі Росошанського постійно погрожували Ірині, її рідним. Нападали на них — є зареєстровані кримінальні провадження. А на останньому засіданні батько Росошанського при свідках сказав Ірі: "Ты плохо кончишь". Ця справа була дуже важливою для неї. Чоловік покійної сестри одразу написав розписку, що не має ніяких претензій до винуватця аварії. На той час синові Світлани було 4 роки.

Тіло Ірини Ноздровської пробуло у воді кілька днів. Точний час смерті — встановлюють, кажуть у поліції. Правоохоронці розглядають три основні версії вбивства Ірини Ноздровської. Допитали до півсотні людей.

— Професійна діяльність. Інша, більш конкретизована, — по останній справі за фактом ДТП, в якому загинула її сестра. Хуліганство, — каже речник Київської обласної поліції Микола Жукович, 51 рік.

1 січня викликали на допит колишнього нареченого убитої — Віталія Сергеєва. Від свідчень він відмовився.

— З Іриною ми познайомилися на роботі. Зустрічалися з листопада 2016-го до червня 2017 року. Робота займала весь її час. Вирішили, що немає сенсу зустрічатися. Я її дуже любив. І все йшло до того, що ми знову будемо разом, — каже Сергеєв.

В Ірини Ноздровської залишилася 18-річна донька Анастасія і батьки — Сергій та Катерина Дуняки. Батькові — 70 років, матері — 62.

— Ірині погрожував не лише Росошанський. А й колишній чоловік покійної сестри — Максим Сапатінський, — каже знайома Ольга Ковальчук, 35 років. — Сапатінський одразу після смерті Світлани одружився вдруге, претензій до Росошанського не мав. Його люди вибили двері в будинку Ірини та викрали її племінника Матвія. З того часу між ними за дитину йшла війна. Це була друга важлива справа для Ірини. Вона розповідала, що Матвій нікому не потрібен, він недоглянутий. Шукала усі можливі шляхи та інстанції, щоб забрати та виховувати дитину. Ірина була дуже сміливою та наполегливою. Тендітна, 1,5 метра на зріст. Але бойка та сильна. Могла дати відпір кожному. Чоловіків таких мало, як була Іра.

2 січня о 12:00 під Головним управлінням поліції Київщини збираються близько 300 людей. Вимагають знайти вбивць Ірини Ноздровської.

За 20 хв. до будівлі під'їжджає чорний джип із колонками руху "Національний корпус". На багажнику — п'ять гумових шин. У цей момент з управління до людей виходить начальник обласної поліції 41-річний Дмитро Ценов. Його обступають із усіх боків.

— Тіло загиблої направлено на судово-медичну експертизу. Перевірили понад 20 камер відеоспостереження — від місця роботи Ірини до її дому, — каже Ценов.

Запрошує ініціативну групу до управління — поговорити в спокійній обстановці. Домовляються, що дочці й батькам Ірини Ноздровської нададуть державну охорону. Формують групу з 10 осіб — юристів, адвокатів, які контролюватимуть розслідування.

Між людей із портретом Ірини ходить батько колишнього нареченого вбитої Віктор Сергеєв, 65 років.

— Іра мала ввійти в нашу родину. Так сталося, що із сином вона посварилась. Але вони спілкувалися. Поліція вважає, що підставою для злочину могло стати нерозділене кохання. Сина викликали на допит. У вечір зникнення Ірини він був удома зі мною, — каже Віктор Васильович.

Номери банківських карток для допомоги родичам:

Катерина Дуняк (мати Ірини Ноздровської): 4149 4996 4196 3200

Анастасія Ноздровська (дочка загиблої): 5168 7555 2947 7891

Зараз ви читаєте новину «Тіло Ірини Ноздровської знайшли в річці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути