вівторок, 13 березня 2018 00:40

Священика позбавили парафії за проукраїнську позицію

У Запоріжжі протоієрея церкви Московського патріархату 55-річного Ігоря Савву позбавили парафії за проукраїнську позицію. У проповідях отець засуджував агресію Росії, молився за припинення війни на Донбасі, воїнів АТО.

— После службы в храм пришли старший по округу священник Олег Плетень, митрополит Лука и как минимум четыре крепких парня — скорее всего, из "Радомира" (громадська організація, що охороняє об'єкти Запорізької єпархії УПЦ МП. — ГПУ). Объявили, что меня лишили возможности служить и выгнали, — згадує Ігор Савва.

11 березня храм опломбували.

— За тиждень до цього поставили умову. Вимагали покаятись і написати пояснювальну — за проукраїнську позицію. Також духовенство не влаштовувало, що я висловлював власну думку. В церкві склалися авторитарні відносини, прийнято підтримувати позицію митрополита Луки, — пояснює отець Ігор.

10 січня в Запорізькій єпархії УПЦ МП відсторонили від служби іншого священика — 30-річного Анатолія Ревтова. Він — друг та однодумець Ігоря Савви. Домігся права служити раз на тиждень українською мовою, як волонтер їздив в АТО, засуджував політику Московського патріархату.

У Запорізькій єпархії готують наказ про виключення з церкви отця Ігоря Савви. Митрополит Лука має підписати документ 12 березня. Доти коментувати ситуацію відмовляються.

Зараз ви читаєте новину «Священика позбавили парафії за проукраїнську позицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути