пʼятниця, 15 грудня 2017 06:05

Суд виправдав колишнього "регіонала" Мельника

Бородянський райсуд ­Київщини виправдав екс-ректора Національного університету державної податкової служби України 60-річного Петра Мельника. Його визнали невинним у відчуженні нерухомості навчального закладу.

"Суд вважає необґрунтованими доводи обвинувачення в тому, що відчуження об'єктів нерухомості, які належали Національному університету державної податкової служби України, у 2007–2008 роках відбулося умисно за заниженими цінами", — говориться в рішенні від 5 грудня.

10 років тому Петро Мельник передав об'єкти Національного університету на користь товариства "Міжрегіональна фінансово-юридична академія". Це підприємство заснували дружина Мельника Тетяна, син Максим і тесть Володимир Щербань. Обов'язки керівника виконує племінник Роман Мельник. Товариство отримало право власності на магазин і кафе в Ірпені, реабілітаційно-оздоровчий комплекс "Сосновий бір" у Ворзелі, комплекс будівель у Кам'янці-Подільському та приміщення в Сімферополі. Потім почало здавати ці приміщення в оренду тому самому університету, в котрого їх придбало.

Петрові Мельнику загрожувало до 12 років в'язниці. Суд також відхилив цивільний позов університету про відшкодування екс-ректором 33,4 млн грн шкоди. Генеральна прокуратура України планує оскаржити рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «Суд виправдав колишнього "регіонала" Мельника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути