середа, 07 листопада 2012 05:30

Школяр отруївся невідомою речовиною

6 листопада у селі Єлизаветка Катеринопільського району Черкащини поховали восьмикласника 14-річного Ігоря Іванчапенка. 3 листопада він та однокласник Ігор Музика отруїлися невідомою речовиною.

Іванчапенко з багатодітної сім'ї. До 9 листопада мав перебувати в черкаському санаторії.

— Захотів додому раніше. Мама Любов Миколаївна поїхала і забрала, — згадує 38-річна Людмила Саманцова, виконувачка обов'язків сільського голови. — У суботу він з однокласником пішов до хати, яку Іванчапенки недавно купили, хотів поприбирати. Через деякий час Музика поїхав велосипедом додому, Іванчапенко залишився. Сусід Олександр Царюк побачив, що двері відкриті. Ігор лежав непритомний у веранді на ліжку, з рота йшла піна.

— Коли я прибігла, Ігор був без свідомості, рвота була з жовчю. Температура і тиск нормальні, з рота чути запах ацетону. Стан як при комі. Я викликала "швидку", — розповідає завідувачка сільського фельдшерсько-акушерського пункту Людмила Марусяк.

У райлікарні Іванчапенка привели до тями. Він сказав, що з ним був Ігор Музика.

— Мені подзвонили, щоб і того доставили, — говорить Людмила Миколаївна з райлікарні. — Батьки його привезли, розказали, що сина нудило і він заснув.

Наступного дня в Іванчапенка відмовили нирки, його доправили до реанімації обласної лікарні. 5 листопада він помер.

— На похорон усім селом зібрали більше 3 тисяч гривень, — каже Людмила Самнцова. — У них неблагополучна родина. У липні повісився батько 48-річний Володимир. Він випивав, ніде не працював, побив найменшу дочку Іванку. На час слідства його відпустили, а він виліз на горище і повісився.

Любов Іванчапенко — соціальний працівник. У неї залишилися син 10-річний Андрій і доньки 17-річна Оксана та Іванна, 5 років.

5 листопада Ігоря Музику перевезли до реанімації столичної лікарні Охматдит, підключили до апарата "штучна нирка". Його стан лікарі називають тяжким.

Аттіла Шебек випив літр горілки і помер

5 листопада у селі Тисаашвань Ужгородського району Закарпаття поховали місцевого 23-річного Аттілу Шебека, угорця за походженням. Він отруївся горілкою.

— Аттіла з нормальної родини, — розповідає сільський голова Тисаашвані Галина Маломка. — Батьки — порядні люди, працюють на залізниці, мають ще старшого сина. Аттіла офіційно не працював, час від часу підробляв на приватних господарствах. П'яницею не був, але за роботу йому часто віддячували горілкою.

4 листопада Аттіла на вулиці зустрів 55-річного Юліуса Ковача та 45-річного Василя Варгу. Чоловіки запропонували піти в бар. Там Ковач запевнив, що вип'є найбільше горілки. Аттіла побився з ним об заклад, Варга відмовився пити. Двоє чоловіків замовили горілку, випили по 1 л кожен. Після цього Ковач і Варга пішли додому, Шебек залишився в барі.

— Про те, що хлопцеві стало зле, помітили перехожі, — каже Галина Маломка. — Вони й викликали "швидку". Але до її приїзду Аттіла помер. Коли повідомили в міліцію, "швидка" поїхала за Ковачем. Зараз він у стані алкогольної коми в реанімації райлікарні.

Міліціонери перевіряють, чи не була горілка фальсифікована.

 

200

учнів евакуювали 5 листопада з професійного ліцею міста Олександрія Кіровоградської області. Того дня другокурсник приніс до кабінету хімії пляшку невідомої речовини з різким запахом фіалки. Щойно відкрив, як у ліцеїстів почалися запаморочення, з'явилися симптоми отруєння. До лікарні відвезли трьох дівчат.

 

Зараз ви читаєте новину «Школяр отруївся невідомою речовиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути