вівторок, 19 лютого 2019 07:06

Сестру Михайла Слабошпицького вбили у крамниці

У селі Мар'янівка Шполянського району на Черкащині вбили 64-річну Валентину Слабошпицьку ввечері 11 лютого. Тримала невелику крамницю. Там її знайшли мертвою за два дні.

Валентина — сестра письменника Михайла Слабошпицького, 72 роки. Мешкала одна. З чоловіком давно розлучилася, дітей не мала.

— Її вбили в крамниці. Потім залізли в хату. Все там перетрусили. Мабуть, шукали гроші, — каже 58-річна Світлана Короненко, дружина Михайла.

— Валя все життя працювала бібліотекарем. Крамницю відкрила після виходу на пенсію. В хаті відділила кімнату, прибудували веранду. Торгувала продуктами, із Хмельницького возила кофти, калоші, носки, халати, — розповідає місцева мешканка. Імені просить не вказувати. — Була доброю жінкою, відкритою, з багатьма приятелювала. Коли раптово зникла, люди забили на сполох.

Підозрюваного у вбивстві затримали впродовж доби. Ним виявився раніше судимий житель села — 19-річний Іван.

— Я прийшов у магазин, коли продавець замикала двері. Гукнув, щоб дала сигарети, — говорить Іван під час допиту. — Коли пустила в магазин, одразу вдарив її обухом сокири по голові. Взяв ковбасу, чотири здорові апельсини, вісім чи дев'ять великих пачок сухариків. Заліз у сейф, забрав два блоки сигарет і гроші. Закрив ворота і втік. Метрів за 300–400 від магазину викинув сокиру.

Іван — із неблагополучної родини. Його матір позбавили батьківських прав, неодноразово відбувала покарання за крадіжки.

— Ним і ще п'ятьма дітьми опікувалася їхня старша сестра. Були на обліку соціальних служб. Усі путьові, гарно прилаштувалися. Окрім Вані, — продовжує жінка. — Мав умовне покарання за крадіжки. Недавно із важким трудом закінчив Васильківський профтехколедж. Після того проходив психіатричне лікування. Що за діагноз — невідомо.

Яку суму грошей украв Іван, у поліції не кажуть.

— У скоєному чоловік одразу зізнався. Сказав, що пограбування спланував, — каже Вадим Різник із Шполянського відділення поліції. — Сокиру приніс із собою. Жінка померла від одного удару в голову.

Валентину Слабошпицьку поховали 16 лютого на сільському цвинтарі.

Зараз ви читаєте новину «Сестру Михайла Слабошпицького вбили у крамниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути