пʼятниця, 09 грудня 2011 06:30

Шестикласник задушився під час гри "Собачий кайф"

Шестикласник задушився під час гри "Собачий кайф"

4 грудня в місті Торез Донецької області поховали шестикласника Дмитра Подосьонова, 11 років. 2 грудня його знайшли повішеним на забитому в одвірок цвяху.

Міліція почала розслідувати причини вчинку. Дмитро жив із мамою, вітчимом та 2-річною сестрою в приватному будинку. Родина благополучна, Дмитра любили батьки й однокласники. Цього року сім'я переїхала, однак хлопець і далі відвідував школу №11. Упевнені, що він повісився під час гри "Собачий кайф".

— Після школи хлопець із другом зайшли в комп'ютерний клуб. Там провели пару годин і розійшлися. Школяр був у гарному настрої, причин для самогубства не було. А однокласники розповіли, що серед них популярна ця гра. Вона небезпечна, іноді призводить до загибелі, — каже Оксана Гупало з міліції Тореза.

"Собачий кайф", або "Летаргійний сон" — сучасна забавка, популярна серед підлітків. Школярі на певний період перетискають сонні артерії. Унаслідок цього мозок не отримує крові, людина непритомніє, потім виникає ейфорія. В інтернеті активно обговорюють, як краще отримати "собачий кайф", діляться враженнями. Зазвичай, притиснути артерії має хтось інший, але найзавзятіші можуть зробити це самі. Забавка смертельно небезпечна: якщо перетримати — людина може померти. У Росії цьогоріч так загинули кілька дітей. 27 вересня  в Торезі при таких самих обставинах ледь не померла 13-річна восьмикласниця зі школи №18.

— Дівчинка пішла на день народження, а там хтось запропонував: "Давайте спробуємо собачий кайф". Пробували по черзі. Дівчинка сперлася на стіну, а хлопець перетис шарфом їй артерії, — кажуть у міліції Тореза. — Вона знепритомніла, потім отямилася й пішла додому. За 20 хвилин втратила свідомість на вулиці. Добре, що її швидко відвезли до реанімації.

Дмитра поховали. Його батьки не чули про "Собачий кайф".

— Уся школа ридає, — каже Лілія Крикуненко, начальник Торезького міськвідділу освіти, — Діма був лідером. Співав, грав у футбол, добре вчився. 11-та школа бере участь у всеукраїнському експерименті, який передбачає створення комп'ютерної характеристики на кожну дитину. Психологічне тестування Діми не видало ніяких підстав для тривоги. Зараз психологи бояться говорити з дітьми на цю тему. Думаємо, що треба зробити, аби ця "гра" не викликала інтересу в дітей.

Зараз ви читаєте новину «Шестикласник задушився під час гри "Собачий кайф"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути