пʼятниця, 24 лютого 2012 06:00

Родину підприємців розстріляв знайомий

Підприємець 49-річний Олег Труфанов уранці 6 лютого не з'явився на роботі. Раніше такого не траплялося. Мобільний і домашній телефони мовчали, не відповідала на дзвінки й 45-річна дружина Олена Рижова. Колеги приїхали до його будинку на вул. Воровського, двері були відчинені.

— Їх знайшли прив'язаними до стільців, — згадує Євген Кравцов, начальник Первомайського міськвідділу міліції. — Їх катували. Били, переламали кістки, порізали вуха.  Застрелили з травматичного пістолета й карабіну з глушником.

— Олег і Лєна були дуже хорошими людьми, — згадує сусідка загиблих Валентина Парамонова. — Жили душа в душу. Олег — дуже порядний мужчина. Не пив, Лєну не обіжав. До Лєни дівчата й сусіди ходили по косметику. Вона в "Мері Кей" робила.

Олег Труфанов мав три автозаправні станції "Астр" і три продуктові магазини в Первомайську. Родину вважали заможною.

— Їх уважали в місті, — розказує 40-річний Анатолій Прокопенко, друг загиблого. — Багато хто думав, що Лєні повезло з чоловіком. І гроші заробляє, і все в родину. Олежка взагалі був широкої душі чоловік. До нього охоче наймалися, часто зверталися по допомогу — кому на операцію гроші треба, кому на ще щось. Олежка завжди давав. "Раз мені Бог дає, маю поділитися", — казав. Вони вели здоровий спосіб життя, обоє займалися спортом, любили мандрувати.

Убивць було двоє. З жертвами були знайомі. Садиба Олега Труфанова обладнана відеокамерами спостереження, гості зайшли, не потрапивши в об'єктив.

— Одразу зрозуміли, що хтось зі знайомих, — каже Анатолій Прокопенко. — Бо Лєна й Олег тримали двох собак. Напередодні Олег відвіз їх кінологам на навчання. Це знали тільки близькі.

14 лютого міліціонери затримали двох підозрюваних. Вони заставляли вкрадені прикраси в донецькому ломбарді. Це первомайці 31-річний Олександр Чепурний і його кум 29-річний Дмитро Манакін, який нещодавно звільнився з в'язниці. Чепурний працював журналістом, писав на кримінальну тематику в місцевій газеті "Резон". Там головним редактором працює його теща Людмила Толубко. Доки тривали пошуки, газета друкувала оголошення про пошук злочинців.

Олександр Чепурний одружений на Катерині Толубко, доньці головного редактора.

— Вони — темна парочка, — каже 35-річна Марина з Первомайська. — Ще на початку 2000-х, коли Катя вчилась у торговельній бурсі, разом із друзями побила одну дівчину. Наче намагалась зґвалтувати її пляшкою, але точно не скажу, бо історія темна. Толубки її відкупили. Зараз кажуть, оце Каті вилізло прокляття за минуле.

— 2003 року Катерину Толубко-Чепурну засудили за хуліганство з відстрочкою виконання вироку, — каже 50-річний Юрій Пащенко, правозахисник із Первомайська.

Зараз Толубки не спілкуються з сусідами. У ніч на 19 лютого помер тесть Олександра Чепурного 55-річний Юрій Толубко. Під час трансляції поєдинку між Віталієм Кличком і Дереком Чісорою зупинилось серце.

Зараз ви читаєте новину «Родину підприємців розстріляв знайомий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути