Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 05:25

Сім'ю кума Януковича вбили у власному домі

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.ok.ru
  Володимира та Ларису Дегтяренків із селища Велика Новосілка на Донеччині обіймає син Валерій. Їх понівечені тіла в будинку виявив син Володимира від попереднього шлюбу
Володимира та Ларису Дегтяренків із селища Велика Новосілка на Донеччині обіймає син Валерій. Їх понівечені тіла в будинку виявив син Володимира від попереднього шлюбу

— Они лежали в коридоре и комнате лицом в пол. Их пытали, тела избитые и изувеченные. Руки связанные за спиной пластиковыми стяжками, рты и глаза заклеены скотчем. У всех перерезанные сонные артерии. Весь этот ужас увидел один из старших сыновей Володи, — розповідає Вікторія із селища Велика Новосілка на Донеччині. Прізвища не називає.

"Двері були прострелені, ручка валялася всередині"

Вранці 6 грудня у власному двоповерховому будинку на пров. Лиманному знайшли зарізаними подружжя Дегтяренків — 56-річного Володимира, 46-річну Ларису та їхнього сина Валерія, 23 роки.

— Вони не відповідали на дзвінки. Син Володимира від попереднього шлюбу приїхав подивитися, що в них сталося. Собака бігав по двору. Його, напевно, приспали перед тим. Уночі все було тихо. Сусіди нічого не чули, — продовжує. — Двері були прострелені, ручка валялася всередині. В коридорі лежав Володимир, за ним — Лариса з сином. Родина жила небідно. Рідні кажуть, що гроші, золото, зброя — все на місці. Хоча в поліції говорять про пограбування.

Для Володимира шлюб із Ларисою був третій. Від попередніх мав двох синів. Валерій був студентом четвертого курсу Донецького національного університету ім. Василя Стуса, що зараз розташований у Він­ниці. Навчався заочно на юридичному факультеті. Всі три сини — співзасновники сільськогосподарських підприємств.

— Хороша сім'я. Жили, працювали, заробляли, — додає Вікторія. — Валера був гарний хлопець. Компанійський, з усіма дружив. Ніколи не понтувався. Не розумію, хто і за що міг таке зробити.

— Батько Лариси Дегтяренко — Валерій Шира — був головою Великоновосілківської районної адміністрації з 2008-го по 2014 роки, кумом колишнього президента Віктора Януковича. Замішаний у багатьох корупційних скандалах, — говорить Вікторія.

— Ширі років 70. Один із підприємців із сусіднього села скаржився на нього та його товариша. Казав, йому погрожують. Підпалили в хаті разом із родиною, вимагали віддати бізнес. А за кілька днів того чоловіка вбили. Але вину Шири не довели, він навіть не був підозрюваний. У той час правила Партія регіонів. 2014-го, після подій на Майдані, Шира виїхав. Кажуть, у Донецьк. Дегтяренків могли вбити за якісь справи Шири, говорять у селищі.

— З будинку зникли цінності та особисті речі. Зловмисників розшукують, — каже Наталія Шишман із Донецької обласної поліції.

Зараз ви читаєте новину «Сім'ю кума Януковича вбили у власному домі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути