Ексклюзиви
середа, 27 грудня 2017 00:40

Родина Федишиних учаділа в орендованому будинку

Автор: фото з родинного архіву Федишиних
  Подружжя Ольгу та Сергія Федишиних із міста Роздільна Одеської області знайшли мертвими в орендованому будинку. Загинула й старша сестра Ольги. Всі отруїлися чадним газом
Подружжя Ольгу та Сергія Федишиних із міста Роздільна Одеської області знайшли мертвими в орендованому будинку. Загинула й старша сестра Ольги. Всі отруїлися чадним газом

— Эта трагедия потрясла весь город. Хорошая семья, воспитанные детки. Остались сиротами. Самое страшное, что они сами нашли мертвых родителей, — розповідає Ольга Хлищенко з райцентру Роздільна Одеської області.

Уранці 20 грудня в будинку на вул. Затиш­ній, 31, знайшли мертвими родину Федишиних — 28-річну Людмилу, її чоловіка 31-річного Сергія та 45-річну сестру. Отруїлися чадним газом. Їхніх дітей Дениса, 9 років, Карину, 8 років, і племінницю 18-річну Ольгу Балан врятували.

— Хлопчик близько п'ятої ранку вибіг на вулицю. Стояв плакав. Якась жінка йшла на роботу, підійшла. Cказав, що папа з мамою мертві, — продовжує Ольга Петрівна. — Та жінка зайшла в хату, перевірила. Дорослі були в одній кімнаті, діти — в іншій. Викликала медиків, поліцію та рятувальників.

Федишини раніше жили в місті Новоукраїнка Кіровоградської області. Торік Людмила з дітьми переїхала до Роздільної. Жінка стала на облік в центр зайнятості, відвідувала курси крою та шиття. Діти навчалися в школі №2. За кілька днів до трагедії до родини приїхав Сергій.

— Люда раніше квартиру знімала. Як приїхав Сергій, зняли цей будинок на Затишній. Перший день, як в'їхали, розклали речі. На гостину запросили сестру з племінницею. Ті лишились ночувати, — кажуть сусіди з вулиці Роздільної.

Ольга Балан зараз у реанімаційному відділенні райлікарні, Денис і Карина Федишини — в інфекційному.

— У Карини вітрянка, тому її з братом поклали в інфекційку, — говорить місцева жителька, імені не називає. — Із родичів у дітей лишилася двоюрідна тітка.

Попередня причина трагедії — порушення в роботі газового котла. Чадний газ виходив у приміщення.

Чадний газ "витягує" з крові кисень

— Чадний газ може виникнути в усіх опалювальних пристроях, де є горіння. У приміщеннях із ними має бути хороша вентиляція. Інакше котел спалить навколо все повітря і виникне зворотна тяга. Замість димаря продукти згоряння виходитимуть усередину приміщення, — каже 45-річна Світлана Рибалко з Державної служби з надзвичайних ситуацій у Полтавській області. — Чадний газ не має кольору й запаху. Коли потрапляє в легені, "витягує" з крові весь кисень. Виникає голодування мозку, людина втрачає свідомість і помирає.

Вентиляцію перевіряють аркушем паперу. Підносять його до витяжки. Якщо рухається — вентиляція добра, ні — викликайте спеціалістів. Перевіряти треба щоразу, як вмикаєте нагрівальні прилади, — радить Світлана Рибалко. — При утворенні чадного газу слід негайно провітрити помешкання. Якщо хтось надихався, винесіть його на свіже повітря й викличте "швидку". Коли людина непритомна, зробіть масаж серця. Також при отруєнні варто промити горло й ніс розчином соди та солі. Прийняти душ і одягнути чисті речі, пити багато води.

Зараз ви читаєте новину «Родина Федишиних учаділа в орендованому будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути